• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / S’mores Dip van de barbecue

S’mores Dip van de barbecue

26 augustus 2018 Door Betina Oostveen Reageer

In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kIn Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!ampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue!

Amerikaanse s’mores maken

Ik kan met nog goed herinneren dat we vroeger marshmallows roosterden op een stokje boven open vuur. Tijdens schoolkamp en zo. In Amerika en Canada is het dan ook de normaalste zaak van de wereld om die verwarmde marshmallow tussen twee biscuitjes te steken, met ook nog een plak chocolade er tussen! S’mores worden ze daar dan genoemd! Maar nu is er geen haar op mijn hoofd die tegen mijn dochter zegt: ga jij maar even 5 minuten naast de barbecue staan met je stokje erboven :-D. Gelukkig kan papa of mama eenvoudig een pannetje op de barbecue klaarmaken met hierin dus marshmallows en lekker veel chocolade. En eenmaal gesmolten gebruik je dan een biscuitje (of twee) om het geheel lekker op de lepelen en op te eten.

recept s'mores dip op de barbecue bereiden © bettyskitchen.nl
recept s'mores dip op de barbecue bereiden © bettyskitchen.nl
recept s'mores dip op de barbecue bereiden © bettyskitchen.nl
recept s'mores dip op de barbecue bereiden © bettyskitchen.nl

Nog meer toetjes van de barbecue

Wij zetten gerust een grote pan met smores dip van de barbecue op tafel aan het einde van een groot BBQ feest! Zo kan iedereen lekker zelf een toetje bij elkaar scheppen met een eigen biscuit in de hand! Maar uiteraard hebben we nog veel meer lekkers in petto voor je om de avond mee af te sluiten! Zo kun je bijvoorbeeld brownies bakken op open vuur, maar ook lekker fruit grillen! Oeh lala! Check hier een lijstje met lekkere toetjes van de barbecue! Enne deze brownies met marshmallow topping en blauwe bessen doen mij ook aardig aan ‘s Mores denken! Aanrader hoor!


Print

recept: S’mores Dip van de barbecue

recept s'mores op de barbecue bereiden © bettyskitchen.nl
Print Recipe

In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 8–10 personen 1x
  • Category: Barbecue
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • optioneel: 60 gram hazelnoten
  • 1 grote zak marshmallows (265 gram)
  • 1 rol digestive biscuit (400 gram)
  • optioneel: 2 eetlepels karamelpasta

Extra:

  • Gietijzeren (koeken)pan

Instructions

  1. Verwarm de barbecue (of oven) voor op 220 graden.
  2. Breek of hak de chocolade in stukken en verdeel over de bodem van de pan. Hak de hazelnoten grof en strooi over de chocolade. Verdeel hier vervolgens de marshmallows overheen.
  3. Plaats de pan in de barbecue op INDIRECTE hitte en rooster het geheel tot de marshmallows mooi bruin kleuren aan de bovenkant en dus uitlopen.
  4. Verwarm ondertussen de karamelpasta – steeds per 10 seconden – in de magnetron. Zodra de smores klaar zijn, plaat je deze op een dikke onderzetter op tafel. Lepel tot slot de karamel er overheen en geef er de digestive koekjes bij om mee te dippen!

Eet smakelijk!

 

 

Notes

Let op! Ik heb deze ruime gietijzeren pan (doorsnede 30 cm) op tafel gezet tijdens een groot barbecue feest en het was genoeg voor 10 personen. Voor 4 personen of dus een kleine pan zou ik adviseren om het recept te halveren

Keywords: barbecue, marshmallows, chocolade, koekjes

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept s'mores dip op de barbecue bereiden © bettyskitchen.nl
recept s'mores dip op de barbecue bereiden © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis deze s’mores dip van de barbecue wilt maken!

Category: Nagerechten Tags: Amerikaanse keuken, BBQ Recepten, chocolade, digestive biscuit, hazelnoten, karamel, koekjes, marshmallows, nagerechten, smores

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Toffe food spots in Tilburg (VLOG)
Volgend bericht: 5x Bento Box recepten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee