Print

recept: S’mores Dip van de barbecue

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 8-10 personen 1x
  • Category: Barbecue
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • optioneel: 60 gram hazelnoten
  • 1 grote zak marshmallows (265 gram)
  • 1 rol digestive biscuit (400 gram)
  • optioneel: 2 eetlepels karamelpasta

Extra:

  • Gietijzeren (koeken)pan

Instructions

  1. Verwarm de barbecue (of oven) voor op 220 graden.
  2. Breek of hak de chocolade in stukken en verdeel over de bodem van de pan. Hak de hazelnoten grof en strooi over de chocolade. Verdeel hier vervolgens de marshmallows overheen.
  3. Plaats de pan in de barbecue op INDIRECTE hitte en rooster het geheel tot de marshmallows mooi bruin kleuren aan de bovenkant en dus uitlopen.
  4. Verwarm ondertussen de karamelpasta – steeds per 10 seconden – in de magnetron. Zodra de smores klaar zijn, plaat je deze op een dikke onderzetter op tafel. Lepel tot slot de karamel er overheen en geef er de digestive koekjes bij om mee te dippen!

Eet smakelijk!

Notes

Let op! Ik heb deze ruime gietijzeren pan (doorsnede 30 cm) op tafel gezet tijdens een groot barbecue feest en het was genoeg voor 10 personen. Voor 4 personen of dus een kleine pan zou ik adviseren om het recept te halveren