In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kIn Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!ampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue!
Amerikaanse s’mores maken
Ik kan met nog goed herinneren dat we vroeger marshmallows roosterden op een stokje boven open vuur. Tijdens schoolkamp en zo. In Amerika en Canada is het dan ook de normaalste zaak van de wereld om die verwarmde marshmallow tussen twee biscuitjes te steken, met ook nog een plak chocolade er tussen! S’mores worden ze daar dan genoemd! Maar nu is er geen haar op mijn hoofd die tegen mijn dochter zegt: ga jij maar even 5 minuten naast de barbecue staan met je stokje erboven :-D. Gelukkig kan papa of mama eenvoudig een pannetje op de barbecue klaarmaken met hierin dus marshmallows en lekker veel chocolade. En eenmaal gesmolten gebruik je dan een biscuitje (of twee) om het geheel lekker op de lepelen en op te eten.
Nog meer toetjes van de barbecue
Wij zetten gerust een grote pan met smores dip van de barbecue op tafel aan het einde van een groot BBQ feest! Zo kan iedereen lekker zelf een toetje bij elkaar scheppen met een eigen biscuit in de hand! Maar uiteraard hebben we nog veel meer lekkers in petto voor je om de avond mee af te sluiten! Zo kun je bijvoorbeeld brownies bakken op open vuur, maar ook lekker fruit grillen! Oeh lala! Check hier een lijstje met lekkere toetjes van de barbecue! Enne deze brownies met marshmallow topping en blauwe bessen doen mij ook aardig aan ‘s Mores denken! Aanrader hoor!
recept: S’mores Dip van de barbecue
In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 8–10 personen 1x
- Category: Barbecue
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram melk chocolade
- optioneel: 60 gram hazelnoten
- 1 grote zak marshmallows (265 gram)
- 1 rol digestive biscuit (400 gram)
- optioneel: 2 eetlepels karamelpasta
Extra:
- Gietijzeren (koeken)pan
Instructions
- Verwarm de barbecue (of oven) voor op 220 graden.
- Breek of hak de chocolade in stukken en verdeel over de bodem van de pan. Hak de hazelnoten grof en strooi over de chocolade. Verdeel hier vervolgens de marshmallows overheen.
- Plaats de pan in de barbecue op INDIRECTE hitte en rooster het geheel tot de marshmallows mooi bruin kleuren aan de bovenkant en dus uitlopen.
- Verwarm ondertussen de karamelpasta – steeds per 10 seconden – in de magnetron. Zodra de smores klaar zijn, plaat je deze op een dikke onderzetter op tafel. Lepel tot slot de karamel er overheen en geef er de digestive koekjes bij om mee te dippen!
Eet smakelijk!
Notes
Let op! Ik heb deze ruime gietijzeren pan (doorsnede 30 cm) op tafel gezet tijdens een groot barbecue feest en het was genoeg voor 10 personen. Voor 4 personen of dus een kleine pan zou ik adviseren om het recept te halveren
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis deze s’mores dip van de barbecue wilt maken!
Geef een reactie