• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Pitabroodjes met ei en spek

Pitabroodjes met ei en spek

25 augustus 2015 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

recept_pitabroodjes_met_ei_en_spek_1-001

Het is een heerlijk verwenontbijt geworden en door de pita broodjes krijgt het een beetje een Mediterrane twist. Serveer met een lepeltje zure room er in of er op en je ervaring is helemaal compleet!

Vegetarische Pitabroodjes met ei

Als bonus krijgen jullie meteen ook een tip voor een vegetarisch variant van deze pitabroodjes met ei. Laat gerust de spekjes achterwege en vervang deze door 150 gram champignons in kleine partjes. Bak deze dan aan met een klein scheutje olijfolie, alvorens je de eieren in de pan doet.


Print

Recept: Pitabroodjes met ei en spek

recept pitabroodjes met ei en spek © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale

  • 5 grote afbak (spelt) pita broodjes
  • 150 gr magere spekreepjes
  • 5 eieren
  • 75 gr rucola sla
  • 10 plakjes kaas, (met de kaasschaaf)
  • 1 el gehakte bieslook, (of 1 tl gedroogde variant)
  • 125 ml zure room
  • peper & zout
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor de (spelt) pitabroodjes. Hou hiervoor de temperatuur en baktijd aan volgens de verpakking.
  2. In de tussentijd verhit je een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes aan. Ze hoeven niet helemaal krokant te worden. Breek de eitjes, een voor een, in de koekenpan en roerbak deze met de spekjes door elkaar. Breng vervolgens op smaak met weinig zout en een flinke snuf peper en roer tevens de bieslook er door heen. Zet het vuur uit en dek desnoods even af met een grote deksel, totdat de pitabroodjes afgebakken zijn.
  3. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden en beleg elk broodje met 2 plakjes kaas. Verdeel de rucola over de pitabroodjes en stop ze vervolgens vol met het roerei.
  4. Serveer de pitabroodjes met ei en spek en geef er een lik zure room bij. En uiteraard direct oppeuzelen!

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_pitabroodjes_met_ei_en_spek_2-001

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: bieslook, brood, Crème fraîche, eieren, magere spekreepjes, Pita, pitabroodjes, rucola, sla, vegetarisch, zure room

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Allerhande Box
Volgend bericht: Rabarbertaart met Frangipane »

Lees Interacties

Reacties

  1. Samantha - Daily Pleasures

    26 augustus 2015 om 10:36 pm

    Dat ziet er niet verkeerd uit. Leuk bedacht!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2015 om 6:17 pm

      Soms heb ik nog wel eens briljante ingevingen 🙂

      Beantwoorden
  2. Astrid

    9 augustus 2016 om 11:05 am

    Ik zou dat extra zout maar skippen.
    De spek is al zout als brem.

    Beantwoorden
  3. Ohmydish

    24 januari 2017 om 11:00 pm

    Wat een goed idee, en lekker handig om zo te eten. Lijkt me heerlijk 🙂

    Beantwoorden
  4. Mireile

    18 april 2017 om 8:29 pm

    Hoeveel koolhydraten zitten er in dit broodje. Kan het nergens vinden, maar t recept staat wel tussen koolhydraat arme recepten

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 april 2017 om 9:10 am

      Sorry Mirelle, maar dit recept is niet getagd als low carb recept?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee