De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.
Het is een heerlijk verwenontbijt geworden en door de pita broodjes krijgt het een beetje een Mediterrane twist. Serveer met een lepeltje zure room er in of er op en je ervaring is helemaal compleet!
Vegetarische Pitabroodjes met ei
Als bonus krijgen jullie meteen ook een tip voor een vegetarisch variant van deze pitabroodjes met ei. Laat gerust de spekjes achterwege en vervang deze door 150 gram champignons in kleine partjes. Bak deze dan aan met een klein scheutje olijfolie, alvorens je de eieren in de pan doet.
Recept: Pitabroodjes met ei en spek
De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 2–3 personen 1x
- Category: Lunch
Ingredients
- 5 grote afbak (spelt) pita broodjes
- 150 gr magere spekreepjes
- 5 eieren
- 75 gr rucola sla
- 10 plakjes kaas, (met de kaasschaaf)
- 1 el gehakte bieslook, (of 1 tl gedroogde variant)
- 125 ml zure room
- peper & zout
- olijfolie om in te bakken
Instructions
- Verwarm de oven voor de (spelt) pitabroodjes. Hou hiervoor de temperatuur en baktijd aan volgens de verpakking.
- In de tussentijd verhit je een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes aan. Ze hoeven niet helemaal krokant te worden. Breek de eitjes, een voor een, in de koekenpan en roerbak deze met de spekjes door elkaar. Breng vervolgens op smaak met weinig zout en een flinke snuf peper en roer tevens de bieslook er door heen. Zet het vuur uit en dek desnoods even af met een grote deksel, totdat de pitabroodjes afgebakken zijn.
- Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden en beleg elk broodje met 2 plakjes kaas. Verdeel de rucola over de pitabroodjes en stop ze vervolgens vol met het roerei.
- Serveer de pitabroodjes met ei en spek en geef er een lik zure room bij. En uiteraard direct oppeuzelen!
Eet smakelijk!
Samantha - Daily Pleasures
Dat ziet er niet verkeerd uit. Leuk bedacht!
Betina Oostveen
Soms heb ik nog wel eens briljante ingevingen 🙂
Astrid
Ik zou dat extra zout maar skippen.
De spek is al zout als brem.
Ohmydish
Wat een goed idee, en lekker handig om zo te eten. Lijkt me heerlijk 🙂
Mireile
Hoeveel koolhydraten zitten er in dit broodje. Kan het nergens vinden, maar t recept staat wel tussen koolhydraat arme recepten
Betina Oostveen
Sorry Mirelle, maar dit recept is niet getagd als low carb recept?