• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Gezonde Chocolade Pannenkoeken

Gezonde Chocolade Pannenkoeken

1 september 2015 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Er zijn van die ochtenden dat je wakker wordt en gewoon trek hebt in chocolade..  En dan maak je deze gezonde chocolade pannenkoeken… Zo hoef je niet meer bang te zijn dat deze pannenkoekn rechstreeks op je billen gaat zitten!

Gezonde Chocolade Pannenkoeken met banaan

Met dit recept maak je namelijk een gezonde chocolade pannenkoeken die suikervrij, lactosevrij en glutenvrij is! Zo kunnen de ‘Voedselzandlopers’ onder jullie ook mee genieten van dit fantastische ontbijt recept! Doe er je voordeel mee en geniet van elke hap!

Je kunt overigens het beslag van deze gezonde chocolade pannenkoeken ook in kleinere hoopjes bakken en zo serveer je heel eenvoudig gezonde chocolade pancakes. Bouw er een torentje van met plakjes aardbeien en een lepel zure room bovenop! Dat wordt smullen!

Recept voor een gezonde chocolade pannenkoeken:

(Ontbijt voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 banaan,
  • 1 groot ei (L),
  • 2 medjool dadels, ontpit,
  • 100 ml amandelmelk,
  • 40 gram havermoutmeel *,
  • 20 gram boekweitmeel,
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder,
  • 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
  • kokosolie.

(* Tip: neem 40 gram havermout vlokken en maal dit fijn in de keukenmachine)

Bereidingstijd:  10-15 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Mix als eerste alle ‘natte’  ingredienten in een blender of keukenmachine: Laat de banaan, ei, dadels en amandelmelk gerust 1 minuut draaien, zodat alles goed vermengd is.
  2. Voeg tot slot de ‘droge’ ingredienten toe: Het havermoutmeel, boekweitmeel, bakpoeder en rauwe cacao poeder en laat draaien todat alles vermengd is en je geen klontjes meer ziet.
  3. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk 1/4 van het chocolade pannenkoeken mix in de koekenpan en bak de pannenkoeken aan een kant tot de bovenkant nagenoeg gestold is. Gebruik een (kunstof) spatel, steek onder de chocolade pannenkoek en trek eventueel een beetje los. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuutje door.
  4. Je kunt de chocolade pannenkoeken natuurlijk garneren met vers fruit en een schepje kwark of zure room. Vooral dat laatste geeft een mooi contrast met alle ‘zoete’  ingredienten.

Eet smakelijk!

Veel liefs van Betty

Gezonde Chocolade Pannenkoeken met banaan

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, bakpoeder, bananen, boekweit, cacao, dadels, eieren, havermout, kokosolie, Nederlandse keuken, pannenkoeken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Shaken en Koken met Gin-Tonic !
Volgend bericht: Fotodagboek Augustus 2015 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sofie - Natuurlijk blond en gezond

    1 september 2015 om 9:32 am

    Wat is dat toch heerlijk hé, zo’n banaan in een pannenkoek 🙂 Sinds ik dat eens heb uitgeprobeerd, kan een standaard pannenkoek mij nog maar amper bekoren. Het feit dat deze dan nog eens boordevol goede ingrediënten zit, maakt mij alleen maar meer gelukkig!
    Fijne week! Sofie x

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 september 2015 om 7:09 pm

      Ja op de een of andere manier kijk ik nu nog meer uit naar een pannenkoek.. en dat zonder schuldgevoel 🙂

      Beantwoorden
  2. sannie

    1 september 2015 om 12:56 pm

    Dat ziet er super uit. Even een vraag, dadels blijkt mijn keukenmachine niet fijn te kunnen krijgen….?! Heb jij raad?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 september 2015 om 7:09 pm

      HI Sannie,

      Het kan helpen als je ze alvast, na het ontpitten, zelf fijnhakt met een mes.
      Veel succes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee