• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek Augustus 2015

Fotodagboek Augustus 2015

4 september 2015 Door Betina Oostveen Reageer

bettyskitchen_fotodagboek_augustus_2015_boomgaard_olmenhorst

Ohh wat een heerlijke maand was Augustus! En niet alleen omdat ik lekker twee weken vrij heb gehad om lekker even bij te komen. Gelukkig zat het weer soms ook goed mee, en dat levert een heerlijk zomers fotodagboek op!

#Ikeacatalogus

Begin deze maand kwam de nieuwe (jaarlijkse) Ikea Catalogus uit. En de lancering vond plaats op een prachtige plek in de open lucht. Paviljoen Puur in Amsterdam was omgetoverd tot een grote etalage met de nieuwste Ikea collecties. Serieus, wat een locatie! Mocht je in omgeving Aamsterdam opzoek zijn naar een feest- of trouwlocatie, dan ben je hier aan het juiste adres!

bettyskitchen_fotodagboek_augustus_2015_ikeacatalogus

Behalve de nieuwe collecties tonen, deelde Ikea ook een aantal nieuwtjes op foodgebied. Het Ikea Food assortiment gaat het komende jaar ook flinke sprongen vooruit maken. Zo gaan o.a.  de postmix frisdranken vervangen worden door fruitwater, zijn de legendarische Ikea balletjes er tegenwoordig ook in een kip en vega variant, en kun je er tegenwoordig ook Frozen Yoghurt halen. #goedbezig

Bloggers on Board

Of ik zin had om met een bootje door de Amsterdamse Grachten te gaan varen?! Ja natuurlijk! Miss Publicity PR nodigde mij en een aantal andere bloggers uit, om aan boord te stappen van hun coole roze bootje. En al varende kwamen nieuwe producten en merken voorbij. Om te bekijken, over te kletsen en natuurlijk om te proeven! Dit was duidelijk de ‘dranken editie’ want we zaten allemaal heerlijk te (euhh) nippen (ahum) aan o.a. Prosecco, Wijn, Vodka en Amarula.

bettyskitchen_fotodagboek_augustus_2015_bloggersonboard

Komt ook wel een beetje omdat we een nieuwe wijnglazen serie van Royal Leerdam gingen uittesten, dus eigenlijk waren we gewoon aan het werk! De schik zat er in ieder geval goed in, ondanks het miezerende weertje. Na afloop schoven we nog even een ‘ Kwekkeboompje’ naar binnen (zonder knoflooksaus welliswaar) en was het middagje varen (lees: stappen!) weer helemaal compleet. Ik hoop dat ik me niet al te veel misdragen heb en hopelijk mag ik volgend jaar dan ook weer mee op stap?

Mexicaanse Weken

Tijdens mijn zomervakantie heb ik ook lekker veel tijd in de keuken doorgebracht. Gezien het schitterende weer, kwamen er zo geregeld kleine tapas en Mexicaanse hapjes op tafel. En uiteraard zijn deze ook uitgebreid gedeeld op de blog.

recept_quesadillas_met_paprika_en_mais_1-001 - Copy

Mocht je inmiddels al weer trek krijgen, klik dan hier voor Mexicaanse inspiratie. Ik hoor graag of het je gesmaakt heeft!

Verjaardag Dylan

Afgelopen maand wat Dylan jarig. En voor het grote verjaarfeest moest de tuin nog even op orde gebracht worden. Oftwel, de laatste ongewenste struiken en wortels er uit, nieuwe grond storten en een grasveldje aanleggen. Om het geheel mooi aan te kleden hebben we zelfs steigerhouten meubels op maat laten maken.

bettyskitchen_fotodaboek_augustus_2015_tuinmeubels

Wij waren er helemaal klaar voor… De tuin was er ook helemaal klaar voor.. Maar het weer was er blijkbaar niet klaar voor. Na een week lang in de tuin geploeterd te hebben, viel het hele feestje in het water. Maar Dylan is zo’n bikkel die dan zegt: Weer of geen weer, het is altijd BBQ weer. Ik zie hem nog staan, met zijn spatel en Weber handschoen, onder een miniem afdakje…

ps. de 4 regenachtige dagen die volgden waren overigens wel erg goed voor het verse gras. Niet normaal hoe hard dat gegroeid is in 1 week tijd!

Gin & Tonic workshop

Of ik Gin-Tonic lust? Jazeker, met heel veel ijs, vooral op een snikhete zomerdag. Tijdens Sail begaf iedereen zich op het water, maar ik stond te zwoegen en te zweten in een keuken aan de Herengracht. Met de Chef-kok en  Patron van Michelinster-restaurant Posthoorn (Monnickendam).

bettyskitchen_fotodaboek_augustus_2015_95Q2186

We gingen Michelinsterren gerechten maken, waarbij er ook gekookt werd met Gin-tonic. Maar je kunt nog veel meer lezen over de ‘Shaken en Koken met Gin‘ workshop die ik volgde, afgelopen maand.

Nespresso Lunch

Daarnaast ging ik vorige week ook even op een mini-break naar Italie. Nespresso komt namelijk met twee nieuwe limited editions: Tribute to Milano  & Tribute to Palermo!

IMG_20150825_133829

Ik mocht beide nieuwe smaken komen proeven, onder het genot van een lunch bij Roberto’s in het Amsterdamse Hilton Hotel. Binnenkort lees je hier meer over.

In de boomgaard

En tot slot bracht ik een dagje door in de boomgaard op landgoed Olmenhorst (Lisserbroek).  Niemand minder als presentatrice Miljuschka Witzenhausen kwam een workshop geven met de nieuwste Bosch apparatuur. Een workshop om je vingers bij af te likken, dus jullie gaan binnenkort een heerlijk recept hiervan terug zien. Laura (van Laura’s Bakery) en ik hebben alsvast een favoriet gespot!.

bettyskitchen_fotodagboek_augustus_2015_olmenhorst

Wist je dat Miljuschka tegenwoordig te vinden is op 24 kitchen? En ze heeft haar eigen foodblog:  Foodmyfavoritedish.com .  Er is zelfs een filmpje gemaakt over deze dag en die kun je hier bekijken.

Daarnaast mocht ik de maand afsluiten op hoge hoogte in Amsterdam, maar lees daarvoor mijn review van Floor17 in Amsterdam.

 Zijn jullie afgelopen maand nog lekker op vakantie geweest? Of hebben jullie misschien ook je (vrije) tijd doorgebracht in Tuinesie of Balkonia?  

Groetjes!

bettyskitchen_fotodagboek_augustus_2015_1Q9E1710
 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

 

 

Category: Persoonlijk Tags: Amsterdam, Bloggers on Board, Gin-Tonic, Ikea, Landgoed Olmenhorst, Miljuschka Witzenhausen, Miss Publicity, Posthoorn, Roberto's, tuin

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezonde Chocolade Pannenkoeken
Volgend bericht: Pittige rode bieten juice »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in