Een pizza kan niet zonder kaas, tomaat en champignons. Althans, dat vinden de liefhebbers van de Pizza ai funghi natuurlijk! Een heerlijke classic pizza met champignons die je nu ook gewoon zelf thuis kunt maken.
Pizza met champignons
Dit is toch wel mijn meest favoriete pizza: met champignons, of tewel: Pizza ai Funghi! Al van kleins af aan is dit mijn standaard bestelling bij pizzeria’s, want champignons horen er voor mij nou eenmaal bij! Het is een veelzijdige groente, en eentje die het altijd goed doet op pizza’s. Omdat het alweer eens een poos geleden was sinds ik pizza’s op tafel (en op de blog) zette, ging ik afgelopen week aan de slag dit recept voor pizza ai funghi.
Zelf Pizza ai Funghi maken
Voor pizzadeeg gebruik ik altijd mijn standaard pizzadeeg recept en daar kun je vervolgens alle kanten mee op. Die dunne Italiaanse bodem en dunne plakjes champignons, maken deze pizza ai funghi tot een smaakvolle klassieker uit de Italiaanse keuken! Maar tijdens een low carb dieet kun je natuurlijjk ook een bloemkoolpizza bodem maken, zonder bloem. Wel het genot, niet de punten 🙂
Recept: Pizza ai Funghi (met champignons)
De welbekende pizza ai funghi is er natuurlijk eentje voor de champignons liefhebbers. Heerlijke eenvoud en een lekker pizza recept met eigen pizzadeegbodem.
- Prep Time: 45 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 1 uur
- Yield: 2 Pizza’s 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
Pizzadeeg:
- 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram),
- 400 gram (patent)bloem, ‘of een mix van 300 gram bloem en 100 gram (fijne) griesmeel,
- 1 theelepel zout
- 250 ml lauwwarm water,
- 2 eetlepels olijfolie.
Ingrediënten topping:
- 6 eetlepels verse tomatensaus, of een kant-en-klare pot ‘ Sugocasa’,
- 250 gram (kastanje) champignons,
- 2 bolletjes mozzarella,
- 5 takjes fijngehakte verse tijm (of 2 theelepels gedroogde variant),
- vers gemalen peper.
Instructions
- Maak als eerste het pizza-deeg, klik hier voor de beschrijving. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of om simpelweg een pot ‘Sugocasa’ te openen. Verwarm vervolgens ook de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzabakplaat (zonder bakpapier!)
- Boen de champignons schoon en snijd in dunne plakken. Laat tevens de mozzarella uitlekken en snijd deze in dunne plakjes.
- Verdeel het deeg in tweeen, rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond en leg de lap op de bakplaat en smeer deze in met de tomatensaus. Rangschik de mozzarella over de pizza’s en verdeel hier vervolgens de plakjes champginons overheen. Breng op smaak met peper en tijm.
- Bak de pizza ai funghi in 14-18 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten. Serveer direct!
Buon Appetito!
Groetjes, Betty
Geef een reactie