Print

Recept: Pizza ai Funghi (met champignons)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De welbekende pizza ai funghi is er natuurlijk eentje voor de champignons liefhebbers. Heerlijke eenvoud en een lekker pizza recept met eigen pizzadeegbodem.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 45 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 2 Pizza's 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Pizzadeeg:

  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram),
  • 400 gram (patent)bloem, ‘of een mix van 300 gram bloem en 100 gram (fijne) griesmeel,
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml lauwwarm water,
  • 2 eetlepels olijfolie.

Ingrediënten topping: 

  • 6 eetlepels verse tomatensaus, of een kant-en-klare pot ‘ Sugocasa’,
  • 250 gram (kastanje) champignons,
  • 2 bolletjes mozzarella,
  • 5 takjes fijngehakte verse tijm (of 2 theelepels gedroogde variant),
  • vers gemalen peper.

Instructions

  1. Maak als eerste het pizza-deeg, klik hier voor de beschrijving. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of om simpelweg een pot ‘Sugocasa’  te openen. Verwarm vervolgens ook de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzabakplaat (zonder bakpapier!)
  2. Boen de champignons schoon en snijd in dunne plakken. Laat tevens de mozzarella uitlekken en snijd deze in dunne plakjes.
  3. Verdeel het deeg in tweeen, rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond en leg de lap op de bakplaat en smeer deze in met de tomatensaus. Rangschik de mozzarella over de pizza’s en verdeel hier vervolgens de  plakjes champginons overheen. Breng op smaak met peper en tijm.
  4. Bak de pizza ai funghi in 14-18 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten. Serveer direct!

Buon Appetito!

Groetjes, Betty