• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Pittige Peper Pasta (Biber Salcasi)

Pittige Peper Pasta (Biber Salcasi)

14 april 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Kunnen jouw Mediterrane, Balkan en Turkse gerechten wel een beetje pit gebruiken? Maak er dan dee Pittige peper pasta van rode punt paprika en rode pepers bij. Het is een heel bekende smaakmaker in de Turkse keuken en eentje die verslavend werkt op brood, voor bij vlees en meer.

Deze pittige peper pasta moet je niet te verwarren met harissa – dat is een scherpe chilipasta van verse rode pepers met kruiden en specerijen. Maar deze Biber Salcasi is simpelweg een dip van geroosterde rode puntpaprika’s met voor de pittige smaak wat rode pepers er doorheen. Het is een heel bekende dip en smaakmaker en je kunt het lekker lang op voorraad houden en van genieten. Niet alleen heerlijk als bijgerecht bij gegrild vlees, maar ook voor op je boterham met kaas of vleeswaren. De krachtige smaakexplosie van gegrilde paprika’s zijn ook heel lekker om te verwerken in soepen, sauzen en meer.

recept turkse pittige peper pasta biber salcasi
recept turkse pittige peper pasta biber salcasi
recept turkse pittige peper pasta biber salcasi
recept turkse pittige peper pasta biber salcasi

Waar serveer je pittige peper pasta bij?

Deze pittige rode peper pasta doet ons vaak een beetje denken aan het hemelse goedje ‘Ajvar’ uit de Balkan regio. De pasta is in ieder geval eerlijk om te serveren bij kaas, zoals de Turkse Lor of een andere kruimelige (schapen) kaas. Feta kan en mag natuurlijk ook. Of ga eens voor uitgehangen yoghurt – ook wel Labneh genoemd. Haal een heerlijk ‘Turks brood’ in huis of ga zelfs aan de slag met bijvoorbeeld deze Lavash platbroden bakken. Maak er een lekkere Turkse mezze van een zet er kleine schaaltjes met olijven, tahin-borrelboter en falafel balletjes bij. Enjoy!


Print

Recept: Pittige Peper Pasta

recept turkse pittige peper pasta biber salcasi
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pittige peper pasta moet je niet te verwarren met harissa – dat is een scherpe chilipasta van verse rode pepers met kruiden en specerijen. Maar deze Biber Salcasi is simpelweg een dip van geroosterde rode puntpaprika’s met voor de pittige smaak wat rode pepers er doorheen. Het is een heel bekende dip en smaakmaker en je kunt het lekker lang op voorraad houden en van genieten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Category: dips, dressing en sauzen etc
  • Cuisine: Turkse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 rode pepers
  • 1 tl. azijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl. granaatappelsiroop (optioneel)
  • zonnebloemolie

Extra:

  • bakpapier
  • zip-lock zakje
  • keukenmachine of staafmixer
  • gesteriliseerde weckpot met deksel, ca 300 ml inhoud

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden celcius (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de paprika en pepers en leg deze op de bakplaat. Schuif de plaat in het midden in de oven en rooster gedurende 15 minuten. Halverwege svp de pepers omkeren.
  3. Haal de puntpaprika’s en pepers voorzichtig van de plaat en stop in een ziplock zakje. Maak deze dicht en laat afkoelen.
  4. Haal ze vervolgens een voor een uit het zakje en verwijder de stelen. Pak bij het puntje de peper vast en trek in een lange vellen de buitenkant er af. Steek een vinger in de holte waar de steel zat en schraap voorzichtig de zaadlijst er uit.
  5. Stop alle ontvelde groenten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en pureer deze fijn.
  6. Verwarm 1 tl olie in klein steelpannetje. Voeg de pittige peper pasta toe, samen met azijn en zout en bak deze gedurende 10 minuten op middelmatig voor. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
  7. In de laatste minuut voeg je eventueel granaatappelsiroop toe en tot slot proef je de peper pasta. Schep daarna in een weckpot en giet er een dun laagje olie bovenop.
  8. Sluit de pot en laat volledig afkoelen. In de vooraadkast is deze Rode peper pasta enkele maanden goed. Eenmaal geopend bewaar je hem in de koelkast voor max. 1 maand.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept turkse pittige peper pasta biber salcasi

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze pittige peper pasta.

recept turkse pittige peper pasta biber salcasi

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: azijn, Balkan keuken, bijgerecht, dip, Glutenvrij, granaatappel, Mediterrane keuken, puntpaprika, rode peper, saus, Turkse keuken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Recepten met ‘Hot Sauce’
Volgend bericht: Vegan salade niçoise »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee