• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Mini cheesecakes met frambozen hartjes

Mini cheesecakes met frambozen hartjes

13 februari 2017 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

Morgen is het Valentijnsdag! En hoe beter dan jouw geliefde te verrassen met deze schattige mini cheesecakes met frambozen hartjes.

Als je ze vanavond nog de oven in schuift, dan kunnen ze alvast opstijven, en kunnen jullie morgen samen genieten van deze kleine zoete verwennerij!

mini cheesecakes met frambozen hartjes valentijnsdag recepten

Mini cheesecakes voor Valentijnsdag

Dylan en ik doen niet bijzonder veel voor Valentijnsdag. Het is leuk om even stil te staan bij onze relatie en elkaar met iets kleins te verrassen. Maar ik zal niet snel een huis vol bloemen of een privé chef in een luchtballon aantreffen. Maar het is wel leuk om samen in de keuken te staan voor het avondeten of hem te verrassen met een heerlijke zoete Valentijnsdag versnapering. 5 van de 7 x moeten wij ook gewoon werken, dus hebben toch pas s avonds tijd voor elkaar. Daarom maakte ik ook deze mini cheesecakes met frambozen hartjes voor hem. Eenvoudig voor te bereiden en je kunt er lekker de rest van de week nog van smullen. Zo staat er in ieder geval iets heel lekkers op het menu, tijdens onze Valentijnsdag.

Het is ten slotte de gedachte die telt. Voor nog meer (zoete) valentijnsdag inspiratie, check hier onze favoriete recepten voor Valentijnsdag. Succes gegarandeerd!


Print

Recept: Mini Cheesecakes met frambozen hartjes

mini cheesecakes met frambozen hartjes valentijnsdag recepten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram bastogne koeken,
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter,
  • 100 gram verse frambozen,
  • 175 gram suiker,
  • 400 gram roomkaas, 
  • 50 gram creme fraiche,
  • snufje zout,
  • 1 theelepel vanille aroma,
  • 2 grote eieren (L).

Extra

  • Oven,
  • Muffin trays + vormpjes
  • Keukenmachine (=foodprocessor),
  • Klein pannetje,
  • Fijne zeef,
  • Keukenmixer met garde,
  • (kleine) sate prikker(s)

Instructions

  1. Zorg er als eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Vul de muffinblikken met muffinvormpjes en zet apart. 
  2. Verkruimel de bastognekoeken met 10 gram suiker in de keukenmachine. Smelt vervolgens de roomboter in het pannetje. Stop hier de koekkruimels bij en meng goed door. Verdeel een flinke eetlepel van het koekmengsel over elke muffinvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak deze bodems alvast 10 minuten in de oven. Laat in de vorm afkoelen.
  3. Pureer de frambozen in de keukenmachine, haal door een fijne zeef om pitjes te verwijderen, en meng met 15 gram suiker. Zet apart.
  4. Klop de roomkaas + creme fraiche luchtig met de keukenmixer, op middelhoge snelheid. Verlaag vervolgens de snelheid en voeg de overgebleven 150 gram suiker geleidelijk toe. Voeg het zout en de vanille extract toe. Voeg een voor een de eieren toe. Let op! het tweede ei pas toevoegen als het eerste net is opgenomen. Let op dat je namelijk niet te lang blijft kloppen. Verdeel het cheesecake mengsel over de muffinvormpjes.
  5. Bedruppel alle mini cheesecakes elk met 2 druppels frambozenpuree, ongeveer 2-3 cm uit elkaar. Haal de punt van een sate prikker door het midden van de frambozenpuree om een hartje te maken.
  6. Plaats de muffintrays weer in de oven en laat 35 minuten bakken om de mini cheesecakes gaar te laten worden. Mocht je oven echter te warm worden, dan kunnen de cakes gaan ‘scheuren’. Zet hiervoor de oven nog iets lager of plaats zelfs een propje keukenpapier tussen de deur om iets te luchten.
  7. Laat de mini cheesecakes met frambozen hartjes goed afkoelen op een rooster. Dit kan gerust terwijl ze nog in de muffintray zitten. Zet daarna nog minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. 

Deze mini cheesecakes blijven ongeveer 5 dagen goed. Bewaar wel in een luchtdichte trommel in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Ik hoop dat jouw Valentijn geliefde net zo verrast is met deze mini cheesecakes met frambozen hartjes, als Dylan. Maak er in ieder geval samen een fijne dag van en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

mini cheesecakes met frambozen hartjes valentijnsdag recepten

(Bron recept: Martha Stewart)

Category: Taart Recepten Tags: Bastogne koeken, cheesecake, Crème fraîche, eieren, frambozen, roomboter, roomkaas, suiker, Valentijnsdag, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezonde bananen bonbons
Volgend bericht: Solis Pro 8322 Twist & Mix Blender + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    13 februari 2017 om 5:21 pm

    Wat een heerlijke cheesecakjes!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 februari 2017 om 5:59 pm

      hahaha! dank je!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Eef Kookt Zo - 14 x Valentijn recepten | Eef Kookt Zo schreef:
    12 februari 2018 om 6:32 am

    […] frambozen hartjes van Betty van “Betty’s Kitchen“. Die zien er lekker uit, niet?! Bekijk het recept voor mini cheesecakes van Betty […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee