• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Deeg recepten / Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

19 april 2018 Door Betina Oostveen 21 Reacties

Jump to Recipe

Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.

Gezonde lijnzaad crackers

Dit is zo’n recept dat ik al zo lang op mijn lijstje had staan om te maken, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Maar omdat ik mede dankzij de Weight Watchers campagne metzelf stortte op gezonder eten en meer low carb gerechten. Besloot ik ook om mijn brood lunch te vervangen voor bijvoorbeeld deze gezonde lijnzaad crackers met hummus . Check ook hier nog meer gezondheidsvoordelen van lijnzaad!

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
lijnzaad weken in water
recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
uitrollen tussen twee vellen bakpapier
recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
afgebakken lijnzaad crackers

glutenvrije crackers van lijnzaad

Ze zijn ook meteen glutenvrij en zitten boordevol goede vezels. Iets waar je buik je heel dankbaar voor zal zijn. En ondanks dat de zo dun zijn, zijn ze wel lekker knapperig! Beleg deze glutenvrije crackers van lijnzaad met jouw favoriete toppings en geniet er eindeloos van. Maar probeer ook eens dit snelle sneetje low carb brood uit de magnetron voor een low carb of zelfs keto proof ontbijt en lunch. Ook lekker zijn deze glutenvrije broodjes uit het #fitmom kookboek!


Print

Recept: Lijnzaad Crackers

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram gebroken(!) lijnzaad,
  • 30 gram sesamzaad
  • 100 gram mix van zonnebloempitten en pompoenpitten
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 ml water

Extra:

  • bakpapier
  • deegroller
  • pizzaroller

Instructions

  1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom
  2. Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  4. Verdeel het lijnzaad crackers beslag gelijkmatig over het bakpapier. Het beste werkt met een extra vel bakpapier bovenop en vervolgens met een deegroller gelijkmatig uitrollen.recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrijrecept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
  5. Het lijnzaad crackers beslag dient echt flinterdun uitgestreken te worden, dus nog geen halve cm dik! Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. (Die heb je niet meer nodig) en schuif de bakplaat in de oven en bak de lijnzaadcrackers gedurende 20 minuten gaar.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en snijd direct met de pizzaroller (of met een scherp mes) in 12 langwerpige crackers. 
  7. Trek de crackers voorzichtig van het bakpapier af en draai ze om. De onderkant is nog licht vochtig en bakken we vervolgens nog 10 extra minuten af. Laat de lijnzaad crackers daarna afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: bewaar je lijnzaadcrackers in een luchtdichte box. Ze blijven zeker nog een een week goed, maar iets zegt me dat je ze niet zo lang zult bewaren. Ze zijn namelijk ook heerlijk om mee te snacken!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij

Category: Deeg recepten Tags: brood, crackers, Glutenvrij, lijnzaad, Low Carb, pompoenpitten, sesamzaad, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weekvlog #14
Volgend bericht: The Streetfood Club in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eline

    18 april 2018 om 8:45 am

    Heerlijk! ik ben echt een cracker-fan 😀

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 april 2018 om 12:22 pm

      Mooi zo! En deze zijn heeeeeel lekker!

      Beantwoorden
  2. Fenneke

    1 maart 2019 om 12:36 pm

    Net gebakken als kruiden kurkuma cayennepeper privinciaalsejruiden zout en 2 eelt parmezaanse kaas toegevoegd.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 maart 2019 om 1:13 pm

      Oh dat klinkt goed! Geniet er lekker van!

      Beantwoorden
  3. Anne

    28 maart 2019 om 10:13 am

    Dit recept is echt een life saver! Ik maak het nu regelmatig als lunch om mee te nemen op een drukke dag, en de ingrediënten zijn betaalbaar. Thanks! Echt een enorm fijn recept!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 maart 2019 om 10:18 am

      Hallo Anne, dat vind ik echt goed om te horen! Ben blij dat jij zo blij bent 😉 Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. frencis

    4 mei 2019 om 8:42 am

    Dag ik heb ze ook gemaakt, hoe komt het dat ze zo slap worden. ook al had ik ze in een trommel?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 mei 2019 om 9:55 am

      Hi Francis, dat gebeurt dikwijls bij verse baksels, koekjes en broodjes, die geen conserveermiddelen bevatten. Ik piep ze dan ook soms weer eventjes op in de oven, gewoon een paar minuutjes op 180 graden. Enjoy!

      Beantwoorden
    • Amber

      30 mei 2019 om 12:55 pm

      Zorg ervoor dat ze echt goed om en om gebakken en daarna helemaal afgekoeld zijn, anders wasemen ze nog wat vocht uit en daar worden ze slap van.
      Kan ook zijn dat je trommel misschien niet helemaal luchtdicht is?

      Beantwoorden
  5. Ruth

    4 juli 2019 om 5:25 pm

    Heeeerlijk

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 juli 2019 om 9:47 am

      Dank je wel Ruth!

      Beantwoorden
  6. Lianne

    14 november 2019 om 1:26 pm

    Wow! Vaker dit soort crackers gemaakt maar geen fan…. Dit recept toch eens geprobeerd en wat lekker! Heerlijk knapperig!! Dit ga ik zeker maken! Ook als vervanger voor bij de borrel!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 november 2019 om 6:12 pm

      Dat vind ik leuk om te horen, dank je wel!!

      Beantwoorden
  7. Willeke

    1 maart 2020 om 9:46 am

    Super lekkere crackers bak ze bijna iedere week vandaag een beetje geraspte kaas erdoor gedaan echt heerlijk

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 maart 2020 om 12:44 pm

      Kijk, dat zijn toffe variaties, erg leuk om te horen!

      Beantwoorden
  8. Daniëlle

    13 maart 2020 om 2:22 pm

    Ik heb geen gebroken lijn zaad is dit erg ?
    en kan ik het zo gebruiken.?

    Beantwoorden
    • Marianne

      24 juni 2020 om 11:37 am

      Je kunt lijnzaad in een blender malen tot gebroken lijnzaad.

      Beantwoorden
    • Truus

      23 november 2021 om 1:10 pm

      Twee uur weken in wat water en dan pletten onder deegroller, werkt ook

      Beantwoorden
  9. truus

    8 april 2020 om 8:55 pm

    Werkt perfect; je kunt er van alles doorheen mikken. Restjes Groenten gaat ook. Dun uitrollen, maar niet te dun. Anders minder lang in de oven! Vult goed. Is lekker. En zorgt ook nog eens voor een vriendelijke weegschaal.

    Beantwoorden
  10. Truus

    28 juni 2020 om 2:58 pm

    Deze lijnzaad crackers kunnen ook in de magnetron, dan wel beide zijden bakpapier laten zitten. 3 minuten op de hoogste stand. Evt nog keren en 1 minuut de andere kant. Smakelijk en snel.

    Beantwoorden
  11. Pienja

    28 oktober 2022 om 6:58 pm

    Lekkere crackers 😃 Hoeveel calorieën zitten er in per 100 gr?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee