Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.
Gezonde lijnzaad crackers
Dit is zo’n recept dat ik al zo lang op mijn lijstje had staan om te maken, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Maar omdat ik mede dankzij de Weight Watchers campagne metzelf stortte op gezonder eten en meer low carb gerechten. Besloot ik ook om mijn brood lunch te vervangen voor bijvoorbeeld deze gezonde lijnzaad crackers met hummus . Check ook hier nog meer gezondheidsvoordelen van lijnzaad!



glutenvrije crackers van lijnzaad
Ze zijn ook meteen glutenvrij en zitten boordevol goede vezels. Iets waar je buik je heel dankbaar voor zal zijn. En ondanks dat de zo dun zijn, zijn ze wel lekker knapperig! Beleg deze glutenvrije crackers van lijnzaad met jouw favoriete toppings en geniet er eindeloos van. Maar probeer ook eens dit snelle sneetje low carb brood uit de magnetron voor een low carb of zelfs keto proof ontbijt en lunch. Ook lekker zijn deze glutenvrije broodjes uit het #fitmom kookboek!
Recept: Lijnzaad Crackers
Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 50 minutes
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 150 gram gebroken(!) lijnzaad,
- 30 gram sesamzaad
- 100 gram mix van zonnebloempitten en pompoenpitten
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 200 ml water
Extra:
- bakpapier
- deegroller
- pizzaroller
Instructions
- Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom
- Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Verdeel het lijnzaad crackers beslag gelijkmatig over het bakpapier. Het beste werkt met een extra vel bakpapier bovenop en vervolgens met een deegroller gelijkmatig uitrollen.
- Het lijnzaad crackers beslag dient echt flinterdun uitgestreken te worden, dus nog geen halve cm dik! Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. (Die heb je niet meer nodig) en schuif de bakplaat in de oven en bak de lijnzaadcrackers gedurende 20 minuten gaar.
- Haal de bakplaat uit de oven en snijd direct met de pizzaroller (of met een scherp mes) in 12 langwerpige crackers.
- Trek de crackers voorzichtig van het bakpapier af en draai ze om. De onderkant is nog licht vochtig en bakken we vervolgens nog 10 extra minuten af. Laat de lijnzaad crackers daarna afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
TIP: bewaar je lijnzaadcrackers in een luchtdichte box. Ze blijven zeker nog een een week goed, maar iets zegt me dat je ze niet zo lang zult bewaren. Ze zijn namelijk ook heerlijk om mee te snacken!
