• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen

Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen

5 oktober 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Tijdens mijn detoxweken, ontstonden de meest simpele en lekkere creaties vanzelf. Net zoals bij deze vegetarische leftover rijstsalade met broccoli. Een heerlijk vullende en voedzame maaltijd, boordevol vezels en vitamientjes.

Ik gooi namelijk het liefst zo min mogelijk weg. En ook als gebruik ik een afgemeten hoeveelheden rijst voor het maken van recepten, kook ik toch meestal wel iets meer. Zeker als ik denk: ach, we maken het pak gewoon even helemaal op.  De voorgekookte restjes gaan gewoon terug de koelkast in en worden weer hergebruikt in een nieuw recept, zoals deze leftover rijstsalade. En niet alleen tijdens een detox!

Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen

Koken met leftover s

Het zelfde doe ik overigens ook met gekookte of gestoomde groente. Wij kopen meestal een (grote) broccoli voor ons tweeën en stoom deze dan gaar voor de maaltijd. Maar ook hier hou ik dikwijls nog een aantal roosjes van over. Dit kan uiteraard ook voorkomen met bloemkool, sperzieboontjes of gekookte worteltjes. Allemaal uitstekende ingrediënten om lauwwarm te eten in een vegetarische en leftover rijstsalade zoals deze. Zo, dat koken met leftover s ruimt die koelkast wel even lekker op zeg!

Peulvruchten in plaats van vlees

Omdat je tijdens een detox ook geen dierlijke producten eet, voeg ik een klein blikje zwart bonen toe aan het recept. Daarnaast geeft het ook wat meer kleur en is het ook voedzaam genoeg voor een complete vegetarische maaltijd.  Maar je kan natuurlijk ook elke andere soort bonen gebruiken hoor. De tomaatjes, pijnboompitten en basilicum liggen vrijwel standaard in onze keuken, dus binnen no time zet je zo eenvoudig een kliekjes salade zoals deze vegetarische leftover rijstsalade met broccoli op tafel. Een prima basis


Print

Recept: Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen

Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch

Ingredients

Scale
  • klein blikje zwarte bonen (ca 130 gram),
  • 2 eetlepels pijnboompitten,
  • 2 kopjes voorgekookte rijst,
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1–2 kopje(s) voorgekookte leftover groente, zoals broccoli roosjes,
  • 10 kerstomaatjes,  gehalveerd,
  • olijfolie,
  • peper & zout,
  • verse basilicum,
  • evt. een partje citroen.

Extra:

  • steelpan,
  • kleine koekenpan,
  • wok of hapjespan.

Instructions

  1. Stop de zwarte bonen in een steelpannetje met voldoende kookvocht en breng tegen de kook aan. Giet af en zet apart.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een klein koekenpannetje. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin het sjalotje.
  4. Voeg de leftover groente toe en wok mee gedurende 2 minuten. Stop de leftover rijst erbij in de pan en wok ook mee gedurende 2 minuten.
  5. Stop de tomaten in de pan en roer stevig door. Het sap dat loskomt zorgt voor een smakelijk geheel. Giet hier vervolgend de uitgelekte zwarte bonen ook bij.
  6. Breng de leftover rijstsalade op smaak met zout en peper en een paar blaadjes fijngehakte basilicum. Voeg tot slot een kneep citroen toe en roer nog een laatste keer door. Zet het vuur uit.
  7. Serveer de salade in diepe borden (eventueel lauwwarm) en garneer met de pijnboompitten.

Snoep smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: broccoli, detox recepten, pijnboompitten, rijst, tomaten, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 4x Tosti uit de pan (met een Europees tintje)
Volgend bericht: GIN Tours in Schiedam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee