Afgelopen maand ontving ik een HelloFresh Foodbox (voor meer informatie, klik hier), en daar zat een heerlijk gewokte rijstschotel met claressefilet (een witvis) in. Omdat ik deze maand bezig ben met een detox-kuur, moet ik ook wat vaker vis eten. Dus heb ik dit recept weer uit de kast gepakt, en kan zo een heerlijke detox-proof recept op tafel zetten.
Recept voor een gewokte rijstschotel met Claressefilet:
(hoofdgerecht voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram (zilvervlies)rijst,
- 1 grote ui,
- 2 tenen knoflook,
- 200-250 gram broccoli,
- 1 oranje (of gele) paprika,
- 5 takjes verse koriander,
- 1 eetlepel kurkuma,
- 2 stukken claressefilet*,
- 1 eetlepel sojasaus,
- wok of olijfolie,
- peper&zout.
(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)
Bereidingstijd: 25-30 minuten.
Extra: Wokpan en grill-of koekenpan.
Bereidingswijze:
- Kook de rijst in ruim kokend water gaar, en voeg evt. zout toe. Giet hierna de rijst af en laat uitstomen in de pan.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Spoel de broccoli af en snijd 1 cm van de onderkant af (dit is vaak hard en uitgedroogd). Snijd de bovenkant in kleine roosjes en schil de stam alvorens deze in blokjes te snijden. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Hak de verse koriander
fijn. - Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten.Voeg de broccoli, paprika en kurkuma toe en bak alles 5-6 minuten op middelhoog vuur.
- Wrijf de vis in met wat olie, peper en zout. Verhit een grillpan op middelmatig vuur en gril de stukken vis 2-3 minuten aan elke kant.
- Voeg de voorgekookte rijst en koriander toe aan de groenten, en wok alles gedurende 2 minuten op hoog vuur. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de sojasaus.
Serveer de rijstschotel met de gegrilde vis.
Eet smakelijk!
(Bron recept: HelloFresh box Week 25 /17-23 juni 2013)
PS by Dila
Dit ziet er heerlijk uit!