Deze gevulde champignons met broodkruim zijn echt meesterlijk. Het is een ideale kleine bite voor tijdens een borrel. Je stopt de champignons simpelweg eventjes in de oven en daarna pop je er gerust twee, vier of acht achterover. Ze zijn in ieder geval verslavend lekker!
Gevulde champignons uit de oven
Afgelopen jaar kwamen deze gevulde champignons ook voorbij tijdens het tijdens de youtube review van de Philips AirFryer XL. Je kunt deze gevulde champignons met broodkruim dus zowel in de oven als in de airfryer bereiden. Mocht je nou echt niet van knoflook houden, dan mag je dit gerust ook achterwege laten. Voor de rest: snack er gerust op los!
Nog meer feestelijke amuse recepten
Voor nog meer heerlijke snack of amuse recepten: check ook deze homemade crostini met kaas, of maak zelf gevulde arancini met mozzarella met leftover risottorijst! Maar deze Scotch Eggs met gehakt en een kwarteleitje zijn ook een aanrader. Als deze feestelijke amuse recepten kun je een beetje voorbereiden en serveren tijdens een borrel naast de gevulde champignons met broodkruim. Check hier ook een aantal borrelhapjes voor de feestdagen op een rijtje!
Recept: gevulde champginons met broodkruim uit de oven
Deze gevulde champignons met broodkruim zijn echt meesterlijk. Het is een ideale kleine bite voor tijdens een borrel. Je stopt de champignons simpelweg eventjes in de oven en daarna pop je er gerust twee, vier of acht achterover. Ze zijn in ieder geval verslavend lekker!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: amuses
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 250 gram champignons, zonder steeltjes *
- 1 kleine ui,
- 1 teentje knoflook,
- 1 snee (oud) witbrood, zonder korst.
- 1/4 theelepel paprika poeder,
- 4 takjes verse peterselie,
- peper,
- zout,
- 2 eetlepels olijfolie.
(* Tip: gooi de steeltjes van de champignons niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld champignonsoep van.)
Extra:
- Oven of AirFryer.
Instructions
- Verwarm de oven (220 graden) of AirFryer (200 graden hete lucht) voor. Bekleed eventueel de ovenbakplaat met keukenpapier.
- Boen ondertussen de champignons schoon. Pel de ui en snijd deze in piepkleine blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd het witbrood in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
- Meng in een kommetje de ui, knoflook, brood, peterselie en paprikapoeder. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Vul de holtes van de champignons met dit mengsel en bak de gevulde champignons af in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten. In de AirFryer hoeven deze slechts 8 minuten. Laat een klein beetje afkoelen (beetgaar), maar serveer de gevulde champignons het liefst nog een beetje warm.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
* Tip: gooi de steeltjes van de champignons niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld champignonsoep van.
Emily van Kampen
Wat een lekker voorgerecht! Ook wel fijn dat het gevulde champignons zonder kaas zijn.
Mireille
Goed idee, ziet er lekker uit!