• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Geroosterde peren met noten granola

Geroosterde peren met noten granola

17 december 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

In het seizoen van de stoofpeertjes leek het mij wel leuk om een gezond ontbijtje met geroosterde peren en noten granola op tafel te zetten. Homemade en vers uit de oven is dit een goede start van de dag!

Ontbijten met fruit 

Voor een goede start van de dag eet ik het liefst een eiwitrijk ontbijtje. Yoghurt of kwark komt dikwijls voorbij en dat is natuurlijk heerlijk met vers fruit. In een kommetje, smoothiebowl, fruit op een wrap, tussen de pancakes of zelfs deze geroosterde peren met noten granola. Ontbijten met fruit kan zo lekker en gezond zijn.

recept geroosterde peren met noten granola ontbijt © bettys kitchen

Zelf geroosterde peren met noten granola maken

Speciaal voor deze koude winterse dagen dook ik de keuken in om zelf geroosterde peren met notengranola te maken. Peren en kaneel zijn natuurlijk ideaal voor deze tijd van het jaar en peren roosteren kost je slechts een half uurtje. Voeg lekker wat noten en havermout toe en je zet een warm fruit ontbijt van geroosterde peren en noten granola zo op tafel! Hmmmmmmm!

Print

Recept: Geroosterde peren met noten granola

recept geroosterde peren met noten granola ontbijt © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een lekker gezond winters ontbijt van geroosterde peren met noten granola en kwark of yoghurt. Een goed begin van de dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3–4 kleine rijpe peren,
  • 60 gram studentenhaver (melange van noten en rozijnen)
  • 20 gram amandelschaafsel,
  • 2 eetlepels havermout,
  • 4 eetlepels maple syrup of agave siroop,
  • 2 eetlepels notenboter,
  • 2 eetlepels kokosolie,
  • 1 theelepel speculaaskruiden of pumpkin spices.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Snijd de peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Leg in de ovenschaal.
  3. Hak het studentenhaver grof en strooi over de peren. Voeg ook het amandelschaafsel en havermout toe.
  4. Verwarm in een steelpannetje de maple syrup met de notenboter en smelt hierin tevens meteen de kokosolie. Draai daarna het vuur uit en roer de speculaaskruiden er doorheen. Giet de kruidenmelange over de peren en schep het geheel goed om met een lepel.
  5. Rooster de peren met noten granola gedurende 25 minuten in de oven. Serveer daarna warm over yoghurt of kwark en serveer direct.

Notes

Skinny tip: laat het havermout en siroop achterwege voor een Low Carb of Keto proof ontbijt

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept geroosterde peren met noten granola ontbijt © bettys kitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: Glutenvrij, granola, havermout, Low Carb, maple syrup, noten, notenpasta, oven, peren, pumpkin, rozijnen, speculaaskruiden

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « XMAS GIVEAWAY 2018
Volgend bericht: Spaghetti vongole (pasta met zeevruchten) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee