Print

Crostini met kaas recept

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © Bettyskitchen
Scale

Ingredients

Voor 4 personen – totaal 16 crostini met kaas

Extra:

Instructions

  1.  Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht),
  2. Was de kerstomaten, verwijder het kroontje en snijd doormidden. Spreid uit over de bakplaat. Boen de champignons schoon. Snijd in (halve) plakjes. Spreid ook uit over de bakplaat. Besprenkel de groente met olijfolie en breng op smaak met peper & zout en, naar smaak, wat Italiaanse kruiden. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en rooster de groenten gedurende 10 minuten. Laat daarna een beetje afkoelen op de bakplaat, buiten de oven.
  3. Snijd het stokbrood in 16 dikke, schuine plakken en verdeel over een ovenrooster. Bak de crostini gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwarm in het steelpannetje met de olijfolie, gedurende een paar minuten. Draai het vuur uit. Kwast na het bakken vervolgens de bovenkant van elke crostini in met een beetje knoflookolie en laat de crostini vervolgens afkoelen.
  5. Snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden. Rol de plakken vervolgens een beetje en vorm een roosje. Zet apart.
  6. Was de appel, snijd een plak ter dikte van het klokhuis af. Leg de rest van de appel met de snijkant omlaag op de snijplank. Snijd met een scherp mes dunne plakjes appel en besprenkel deze met het citroensap om verkleuren tegen te gaan.

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © BettyskitchenCrostini met ERU Crème de Brie

Besmeer 4 stuks crostini royaal met ERU Crème de Brie. Verdeel 2 halve geroosterde kerstomaten over elke van de crostini met brie en maak af met bijv. een beetje vers gesneden basilicum. 

 

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © Bettyskitchen

Crostini met ERU a la Truffe

Besmeer ERU à la Truffe over 4 stuks crostini. Verdeel ongeveer een halve geroosterde champignon in plakjes over elke crostini met truffelkaas. Maak het geheel af met een snuf vers gemalen peper.

 

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © BettyskitchenCrostini met ERU Crème au Bleu:

Besmeer 4 stuks crostini royaal met ERU Crème au Bleu. Verdeel de Parmaham roosjes over de crostini en decoreer met bijv. een klein blaadje peterselie. 

 

 

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © BettyskitchenCrostini met ERU Chèvre doux:

Besmeer ERU Chèvre doux over 4 stuks crostini. Verdeel de plakjes appel in een waaier over de crostini met kaas. Top af met een halve walnoot (in stukjes).

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt de groenten gerust een dag van tevoren al roosteren. Bewaard daarna afgedekt in een bakje, in de koelkast. De crostini kun je ook een dag (of 2) vooraf bakken. Bewaar in een afgesloten bak of zak. Besmeer de crostini met kaas vlak voor het serveren, en maak af met de toppings.