• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Bruschetta met tomaat en basilicum (video)

Bruschetta met tomaat en basilicum (video)

31 augustus 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

In de zomer waarbij we massaal thuis blijven, dien je juist lekker te genieten van je favoriete vakantierecepten! Hoe klinkt een lekker aperitief van bruschetta met tomaat en basilicum je in de oren? Gebruik heerlijke ciabatta brood of een ander (desem) brood en natuurlijk de beste tomaten die je kunt vinden!

Ciabatta met tomatensalsa

In Italie is een voorafje eten vrij standaard. De antipasti van groenten, kazen en vleeswaren zien we maar graag terug op tafel, alvorens we aan een diner gaan beginnen. Daarbij is deze bruschetta met tomaat is mijn favoriete voorafje. Lekkere krokante ciabatta toast belegd met een tomatensalsa van ui en basilicum. Een beetje scherp, een beetje zoet, maar ook hartig. En die tomaten openen je smaakpapillen zo lekker voor de rest van de avond en een vervolg van een diner.

Uiteraard heb ik ook een basisrecept voor het maken van de bekende Italiaanse Crostini en Bruschetta op de website staan. En.. staan hier diverse variatie recepten en toppings bij vermeld. Neem hier dus zeker even een kijkje!

recept bruschetta met tomaten en basilicum © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere antipasti

In Italie weet men hoe je het happy hour moeten inluiden! Een borreltje of lekker genieten van antipasti is daar de normaalste zaak van de wereld. Dus naast deze bruschetta met tomaat heb ik nog meer lekkere antipasti recepten voor jullie! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze complete Italiaanse borrelplank met ook tonijnsalade? Wist je overigens dat je van leftover risotto ook deze heerlijke risotto balletjes genaamd arancini kunt maken? Maar een plankje vol met deze crostini met kaas staat ook garant voor een avondje genieten!


Recept video: Bruschetta met tomaat maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Bruschetta met tomaat en basilicum

recept bruschetta met tomaten en basilicum © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze bruschetta met tomaat en basilicum zijn een typisch voorgerecht in Italie. Je bakt krokante ciabatta en belegd deze met een smaakvolle tomatensalsa. Ideaal als voorgerecht of voor bij de borrel of als antipasti!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: voorgerecht
  • Method: bakken
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 1 langwerpig ciabatta brood
  • 4 Roma tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui (desnoods een halve)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 10 blaadjes basilicum
  • peper & zout

Extra:

  • oven
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht) en bekleed een rooster met bakpapier. Snijd de ciabatta overlangs doormidden en in de lengte in 6 stukken. Je hebt nu 12 stuks totaal. Besprenkel de snijkant met olie. Plaats op het rooster in de oven en bak de bruschetta’s lichtbruin gedurende 12 – 15 minuten. Laat daarna afkoelen en krokant worden op een rooster.
  2. Je kunt er voor kiezen om de tomaten van te voren te ontvellen. Kruis hiervoor de tomaten in en dompel gedurende 30 seconden in kokend water. Daarna trek je de velletjes eenvoudig los.
  3. Snijd de tomaten door de helft en verwijder het groen en de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Pel en pers 1 knoflookteentje uit. Pel de rode ui en snijd deze in piepkleine blokjes. Knip of hak de basilicum fijn. Stop de tomaten, knoflook en ui in een kom en hussel om met de olijfolie, balsamico azijn en basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Zodra de ciabatta’s geroosterd zijn, wrijf je de snijvlakken in met het overgebleven teentje knoflook – wel even pellen en doorsnijden. Verdeel de tomatensalsa over de broodjes en serveer de bruschetta direct.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt de tomatensalsa van te voren klaar maken (stap 2-4 dus). Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast gedurende max 2 dagen. De bruschetta’s kun je ook een dag eerder afbakken en inwrijven met de knoflook. Laat goed afkoelen en bewaar in een (papieren) broodzak. Je kunt de bruschetta voor het serveren nog even oppiepen in de oven gedurende een paar minuten als je wilt.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bruschetta met tomaten en basilicum © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bruschetta met tomaten wilt maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Voorgerechten Tags: balsamico azijn, basilicum, borrelhapjes, brood, brood beleg, bruschetta, Italiaanse Keuken, knoflook, marinade, olijfolie, Paas Recepten, tomaten, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « SterkWater in Utrecht
Volgend bericht: Bunk Hotel & Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee