Zet jij voor vanavond ook dit broodje Sloppy Joe op het menu? Dit heerlijke broodje met onder andere gehakt, tomatensaus, paprika en uien heb je in no-time op tafel staan.
Broodje met gehakt en tomatensaus
Dit is een populair gerecht in Amerika en kenmerkt zich door een burgerbroodje te vullen met gehakt en tomatensaus, in plaats van een burger. Je kunt voor dit gerecht gebruik maken van vegetarisch gehakt, zoals ik ook in de ingrediëntenlijst heb opgenomen. Maar als je liever rundergehakt of half-om-half gehakt wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook!
Oorsprong van het broodje Sloppy Joe
Het broodje Sloppy Joe kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het verhaal gaat dat het broodje is vernoemd naar de kok Joe die deze (heerlijke) combinatie samenbracht. En omdat dit broodje letterlijk tomatensaus ‘lekt’, kan het nogal een rommelige bedoeling worden op je shirt. Vandaar ook de bijnaam ‘sloppy‘. Het broodje is volledig omarmt door de Amerikanen en dat snap ik wel, want: lekker…… Als je wel eens in de VS bent geweest heb je dit ongetwijfeld op het menu zien staan en ben benieuwd of je hem dan ook het besteld?
Benieuwd wat de Amerikaanse keuken nog meer te bieden heeft naast de welbekende hamburgers met frieten? Naast dit broodje sloppy joe maakten wij eerder deze Meatloaf met ei en deze Mac n Cheese met ham. Beide typisch Amerikaans en recepten die je absoluut eens moet uitproberen!
Recept: Broodje Sloppy Joe
Dit bekende Amerikaanse broodje is een Sloppy Joe! Je vult een burger bun met gehakt en tomatensaus, maar het is geen burger! Het kan nogal een rommelige bedoeling worden op je t-shirt vandaar ook de bijnaam ‘sloppy’, maar lekker is hij wel!
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 4 hamburgerbroodjes
- 200 gram (vegetarisch) gehakt
- 1 grote witte ui
- 2 tenen knoflook
- Een halve rode paprika
- 4 augurken
- 250 ml. ketchup
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 el. worcestersaus
- 2 el. bruine suiker
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. chilipoeder (indien gewenst)
- Peper en zout
- Olie om te bakken
Instructions
- Als je afbakbroodjes gebruikt, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schil de ui en knoflook en snij deze fijn. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika en snij deze ook fijn.
- Verwarm wat olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui totdat deze glazig is. Voeg vervolgens de paprika, knoflook en gehakt toe. Bak dit totdat de gehakt bruin is.
- Schep de tomatenpuree in de pan, roer door en bak kort mee. Vervolgens voeg je ook de ketchup, 50 ml. water, de worcestersaus, paprikapoeder, chilipoeder en bruine suiker toe. Roer goed door en verwarm de saus enkele minuten. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
- Halveer de broodjes en beleg met de augurk (in plakjes). Verdeel vervolgens de tomatensaus over de broodjes.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit broodje Sloppy Joe wilt gaan maken!
Geef een reactie