• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Broodje Rosbief (met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas)

Broodje Rosbief (met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas)

27 september 2017 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

Vleesliefhebbers, opgelet: Dit mega grote broodje rosbief zit volgestopt met vers gebakken vlees en is een ware explosie in je mond! Alle smaken komen samen heerlijk bij elkaar en zorgen voor een ware feestmaal om met vingers en al op te smikkelen. Dit broodje rosbief is ideaal voor de lunch, of snijd in kleine stukken om te serveren tijdens een borrel.

Broodje rosbief met baby boerenkool

Voor de verandering heb ik op dit broodje rosbief een vrij ongewone ‘sla-melange’  gebruikt, namelijk met baby boerenkool. De dagen worden immers alweer een stukje kouder. Maar zet het idee van die grote winterse kroppen boerenkool uit je hoofd, want deze versie ziet er uit als sla en is zeer zacht van smaak. Dit broodje rosbief beleg ik met een slamelange van snijbiet, spinazieblad en dus babyboerenkool, maar kun je natuurlijk ook vervangen door andere slasoorten. Check hier nog meer lekkere gezonde recepten met boerenkool.

Broodje Rosbief met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas
Broodje Rosbief met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas

Zelf broodje rosbief maken

Rosbief kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Even aanschroeien en in plakjes snijden. Voor het gemak kun je zelfs kant-en-klare plakken rosbief kopen in de supermarkt natuurlijk. Er zat bij mij een mooi stuk rosbief in het Koopeenkoe pakket, dus die ging er lekker op. Hieronder vindt je in ieder geval het recept om lekker zelf je broodje rosbief te maken.


Print

Recept: Broodje Rosbief met sla en truffelmayonaise

recept broodje rosbief met sla en truffelmayonaise
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Dit broodje rosbief is ideaal voor de lunch! Top af met baby boerenkool sla, truffelmayonaise en parmezaanse kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 35 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 flinke ciabatta afbakbrood,
  • stuk rosbief van circa 200 gram *,
  • 2 eetlepels pijnboompitten,
  • 8 kerstomaatjes,
  • 2 eetlepels truffel mayonaise, bijvoorbeeld van Jean Baton),
  • 80 gram gemengde sla,(bijvoorbeeld mix van spinazie, snijbiet en andijvie)
  • klein handje geraspte Parmezaanse kaas,
  • zout & peper,
  • roomboter.

(*  Je kunt uiteraard ook kant-en-klare rosbief in plakjes kopen, op de vleeswarenafdeling in de supermarkt, sla dan stap 3 over)

Extra:

  • keukenpapier,
  • oven,
  • kleine koekenpan,
  • hapjespan,
  • vleestang.

Instructions

  1. Haal de rosbief uit de koelkast en laat in 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep vervolgens droog met keukenpapier. Verwarm ondertussen de oven voor, volgens de verpakking van de ciabatta.
  2. Verwarm een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de pijnboompitten rondom lichtbruin. Haal van het vuur en zet apart om af te koelen. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  3. Verhit een klontje roomboter in de hapjes pan en bak hierin het rosbief rondom aan. Doe dit op hoog vuur gedurende 2-3 minuten en breng op smaak met zout & peper. Draai vervolgens het vuur naar middelmatige temperatuur en dek af met de deksel. Laat het vlees nu 15 minuten zachtjes doorgaren, maar zorg dat je de rosbief nog een paar keer omdraait in de pan. Voeg gerust nog wat extra boter toe om ervoor te zorgen dat de rosbief niet aanbakt. Na het bakken haal je de rosbief uit de pan, op een bord en dek af met wat zilverfolie. Laat het vlees vervolgens 5 minuten rusten.
  4. Ondertussen bak je de ciabatta af in de oven. Laat hierna een afkoelen en snijd overlangs door. Bestrijk elke helft met een eetlepel truffelmayonaise. Verdeel vervolgens 2/3 van de sla melange over het broodje.
  5. Snijd de rosbief in dunne plakken en leg deze schuin op de slamelange. Verdeel hier vervolgens de overgebleven 1/3 sla melange overheen. Rangschik de kerstomaten over het broodje rosbief en verdeel hier vervolgens de pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen.
  6. Leg de bovenste helft van de ciabatta er weer op en snijd het broodje rosbief doormidden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Broodje Rosbief met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas

Category: Lunch recepten Tags: boerenkool, brood, Kaas, mayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rosbief, Sandwich, sla, snijbiet, spinazie, tomaten, truffel, truffelmayonaise, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam
Volgend bericht: 5x Design in de Keuken + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sigrid

    27 september 2017 om 8:10 am

    Mmmmmm, yummie! Lijkt me heerlijk! Even een vraagje; de truffelmayo, zit er ook echt een truffelsmaak aan? Ze zeggen altijd dat er bijvoorbeeld in truffelolie geen truffel zit, enz…
    Benieuwd!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 september 2017 om 12:13 pm

      Hi Sigried,
      Wij gebruiken de truffelmayonaise van Jean Baton en die bevat echte truffel!
      Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  2. José

    27 september 2017 om 2:36 pm

    Zag de post op insta. Ik vind rosbief ontzettend lekker. Een echte traktatie. Dus hier ben ik dan.

    Rosbief nooit zelf klaargemaakt dus dat gaat er nu van komen :-D. En→ echte ← truffelmayonaise. Dat wil ook ook wel eend ervaren. Ja en die sndrre ingrediënten. Héérlijk. Baby boerenkool kool wat leuk en ook weer interessant..

    met andere worden.:” ik ga fit maken.

    Zeer leuk en voor mij op sommige momenten verrassend artikel. ♥♥♥

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 september 2017 om 11:01 am

      Hi Jose,
      wat leuk om te horen! Bedankt voor je enthousiaste berichten 🙂
      Heel veel kookplezier en uiteraard eet smakelijk!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Arja

    28 september 2017 om 1:20 pm

    Ik heb toevallig een pot truffelmayonaise van remia in de kast staan.
    Gelijk een recept om het eens uit te proberen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 september 2017 om 11:00 am

      GOed zo! eet smakelijk Arja

      Beantwoorden
  4. José

    28 september 2017 om 11:15 pm

    Alle ingrediënten en zeker ook de truffelmayonaise van Jean Bâton, maken het tot een waar feestje in je mond. Deze samenstelling gaat hier nog vaker op tafel komen.
    Erg lekker hoor ♥♥♥

    Grt. José

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in