• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Brits eenpans ontbijt

Brits eenpans ontbijt

16 augustus 2013 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

In Engeland staat het ontbijt bekend als de meest uitgebreide maaltijd van de dag. Niet alleen om lekker wakker worden en letterlijk de motor even opladen, maar ook omdat dit eiwitrijke Brits eenpans ontbijt boordevol omega 3, veten en proteine zit.

Brits eenpans ontbijt a la Jamie

Tijdens een bloggersevent voor Jamie Magazine kreeg ik het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: Te gast bij Jamie cadeau. Dit kookboek is een hommage aan het thuisland van de Britse chef. Uiteraard mag het typische Engelse ontbijt dan ook niet ontbreken. Jamie maakte een variant waarin alle typische Britse ontbijtproducten in één koekenpan worden klaar gemaakt. Het is een grote omelet geworden met worst, spek, tomaten, champignons, oftewel een echt Brits eenpans ontbijt a la Jamie Oliver!

Eenpansontbijt 2-001
Eenpansontbijt 3-001
Eenpansontbijt 1 _Header-001

Dit Brits eenpans ontbijt is lekker makkelijk en betekent voor mij een stuk minder afwas op de vroege morgen. Het enige dat ik achterwege heb gelaten is de bloedworst (omdat ik dit gewoonweg niet lekker vind), maar die kun je dus gerust mee bakken met de worstjes. Het is een flink en stevig ontbijt en het werkt heeeeeeel goed tegen een kater! Eggs & Bacon always do the magic! Ben je fan van dit soort eiwitrijke ontbijtjes voor elke dag? Check dan hier nog meer Low Carb ontbijt recepten om van te smullen! Wil je trouwens weten hoe je de perfecte scrambled eggs maakt? Of ga naar dit recept voor easy peasy Lemonade scones voor bij het ontbijt of een High tea.


Print

Recept: Brits eenpans ontbijt

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Engeland staat het ontbijt bekend als de meest uitgebreide maaltijd van de dag. Niet alleen om lekker wakker worden en letterlijk de motor even opladen, maar ook omdat dit eiwitrijke Brits eenpans ontbijt boordevol omega 3, veten en proteine zit.

  • Author: Jamie Oliver – Te gast bij Jamie kookboek
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Britse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (runder)saucijzen worsten,
  • 4– 6 plakken bacon  of ontbijtspek,
  • 2 tomaten,
  • handje champignons,
  • 4 eieren ,
  • peper en zout,
  • olijfolie.

Extra: Koekenpan en oven (met grill stand)

Instructions

  1.  Verhit de grill van de oven (of bij ontbreken van een grill: verwarm de oven in de hoogste stand).  
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
  3. Snijd de worstjes in de lengte doormidden, en leg met de snijkant omlaag in de koekenpan. (zo worden deze lekker snel gaar en krokant). Verdeel de bacon of spek ook over de koekenpan, en bak al het vlees rondom bruin. Schep uit de pan en zet apart. 
  4. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Bak deze in het achtergebleven bakvet gedurende 2 minuten.
  5. Snijd de tomaten door de helft, en leg met de snijkant omlaag in de koekenpan, tussen de champignons. Prik met een vork eventueel wat gaatjes in de bovenkant, om ze in te laten zakken.
  6. Giet eventueel wat vet af, en doe het spek en de saucijzen weer terug in de pan. Rangschik alles, maar houd 4 kleine rondjes vrij. Breek in elk van deze rondjes een ei. Kantel de pan heen en weer, zodat alles in eiwit komt te liggen (als een grote frisbee). Bak 1 minuut en verplaats de pan daarna naar de voorverwarmde oven. Bak alles 2-3 minuten onder de hete grill. 

Enjoy your breakfast!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eenpansontbijt 4-001

Category: Ontbijt Recepten Tags: Bacon, bloedworst, Britse keuken, champignons, eieren, Glutenvrij, Jamie Oliver, Low Carb, ontbijtspek, tomaten, worstjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vlaggen van voedsel
Volgend bericht: Filmpje: What’s in my fridge? »

Lees Interacties

Reacties

  1. Name*PaulO

    16 augustus 2013 om 7:25 am

    “Verhit de oven, met de grill stand, op de hoogste temperatuur.”
    Dat snap ik dus niet. Bij mij is het OF oven OF grill, niet beiden.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 augustus 2013 om 10:42 am

      Hi Paul,
      bij mij kan beiden !
      maar ik zal het even wat overzichtelijker aanpassen, zodat mensen zonder grill ook uit de voeten kunnen. 😉

      Beantwoorden
  2. sophie

    11 mei 2014 om 12:20 pm

    Ik heb het voor moederdag gemaakt! Het was heerlijk. Alleen ik dacht ik doe het zonder oven, maar ik snap nu dat dat wel moet want de helft van de bovenkant bleef heel lang ‘nat’.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 mei 2014 om 4:14 pm

      Hi Sophie,
      dat is inderdaad het geval, de bovenkant dient nog een beetje ‘afgebakken’ te worden in de oven. Mocht je misschien geen oven hebben, dan kun je de volgende keer de koekenpan afdekken met een grote deksel. wellicht dat dat ook helpt.
      Ik hoop dat je moeder er van genoten heeft. Fijne moederdag!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee