Print

Recept: Brits eenpans ontbijt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Engeland staat het ontbijt bekend als de meest uitgebreide maaltijd van de dag. Niet alleen om lekker wakker worden en letterlijk de motor even opladen, maar ook omdat dit eiwitrijke Brits eenpans ontbijt boordevol omega 3, veten en proteine zit.

Ingredients

Scale
  • 2 (runder)saucijzen worsten,
  • 46 plakken bacon  of ontbijtspek,
  • 2 tomaten,
  • handje champignons,
  • 4 eieren ,
  • peper en zout,
  • olijfolie.

Extra: Koekenpan en oven (met grill stand)

Instructions

  1.  Verhit de grill van de oven (of bij ontbreken van een grill: verwarm de oven in de hoogste stand).  
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
  3. Snijd de worstjes in de lengte doormidden, en leg met de snijkant omlaag in de koekenpan. (zo worden deze lekker snel gaar en krokant). Verdeel de bacon of spek ook over de koekenpan, en bak al het vlees rondom bruin. Schep uit de pan en zet apart. 
  4. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Bak deze in het achtergebleven bakvet gedurende 2 minuten.
  5. Snijd de tomaten door de helft, en leg met de snijkant omlaag in de koekenpan, tussen de champignons. Prik met een vork eventueel wat gaatjes in de bovenkant, om ze in te laten zakken.
  6. Giet eventueel wat vet af, en doe het spek en de saucijzen weer terug in de pan. Rangschik alles, maar houd 4 kleine rondjes vrij. Breek in elk van deze rondjes een ei. Kantel de pan heen en weer, zodat alles in eiwit komt te liggen (als een grote frisbee). Bak 1 minuut en verplaats de pan daarna naar de voorverwarmde oven. Bak alles 2-3 minuten onder de hete grill. 

Enjoy your breakfast!