• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

1 maart 2016 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Zodra het buiten gevroren heeft, is het hoog tijd om boerenkool te eten. En laat ik nu net een heelijke variatierecept voor jullie hebben: Boerenkool stamppot met zoete aardappel!

We kunnen niet om de stamppotten heen in winterse tijden als deze. Maar waarom zou je niet een keertje een stamppot maken van zoete aardappel in plaat van een gewone aardappel.

Vorst over de boerenkool

De vorst doet namelijk de boerenkool zoeter smaken. Over het algemeen is deze boerenkool stamppot met zoete aardappel natuurlijk al een zoetere versie. Maar houd daarbij in gedachten dat het een gezondere variant op de standaard boerenkool stamppot is. Boerenkool is een echte superfood boordevol vitamine C voor een goede weerstand. Check hier in ieder geval nog meer lekkere recepten met boerenkool!

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Gezondere boerenkool stamppot

De de zoete aardappel in dit recept zorgt ervoor dat je minder hoge suiker pieken krijgt als bij een gewone aardappel. Het is dus een gezondere boerenkool stamppot en dat past weer prima bij mijn goede voornemens! Dan rest mij je enkel nog veel eetplezier te wensen op een koude, winterse avond en geniet intens van deze boerenkool stamppot met zoete aardappel. Enjoy!


Print

Recept: Boerenkool stamppot met zoete aardappel

vegetarische boerenkool stamppot met zoete aardappel recept Bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Een vegetarische stamppot met boerenkool en zoete aardappels.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram zoete aardappel,
  • 300 gram boerenkool
  • 1 grote (zoete) ui,
  • handje hazelnoten,
  • beetje roomboter,
  • 150 gram feta,
  • optioneel:  pittige mosterd.

Extra:

  • ruime kookpan,
  • koekenpan,
  • vergiet,
  • puree stamper.

Instructions

  1. Schil de zoete aardappels, spoel goed af en snijd in parten. Verdeel over de bodem van de pan. Was de boerenkool en verdeel bovenop de geschilde aardappels. Voeg nu genoeg water toe totdat de boerenkool net onder staan. Breng aan de kook, met een snuf zout, gedurende 20 minuten.
  2. Ondertussen ontvel je de ui, snijd door de helft en vervolgens in halve maan ringen. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de hazelnoten tot ze een beetje bruin kleuren. Haal vervolgens uit de pan en zet apart. Vervarm dezelfde koekenpan nogmaals, maar nu met een klein scheutje olie. Bak hierin de uienringen bruin gedurende 2-3 minuten. Draai het vuur uit.
  3. Zodra de zoete aardappels gaar zijn, giet je de pan af in een vergiet. Stop de aardappels en boerenkool direct terug in de pan en stamp grof met de puree stamper. Voeg een klont boter toe en breng op smaak met wat peper en zout. Stamp nogmaals goed door.
  4. Schep de boerenkool stamppot met zoete aardappel uit over de borden en verdeel hier de gebakken uien en hazelnoten overheen. Verkruimel er tot slot de feta kaas overheen. Aan tafel kun je nog een beetje pittige mosterd door je boerenkool stamppot heen roeren.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt overgebleven boerenkool stamppot met zoete aardappel de volgende dag opbakken in een koekenpan met aanbaklaag. Je hoeft hiervoor geen boter of olie toe te voegen, maar gewoonweg een beetje wokken om op te warmen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, feta, Glutenvrij, hazelnoten, stamppot, uien, vegetarisch, Voedselzandloper, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Februari 2016
Volgend bericht: De Meest bekende desserts door de jaren heen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mieke

    27 januari 2020 om 7:31 pm

    Super lekkere stamppot; ik begreep dat 1x het recept voor 4 personen is maar dat is zeker te weinig. Wij hebben er met zijn tweeen van gegeten het was heerlijk😋

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 januari 2020 om 8:22 pm

      Hi Mieke,
      je hebt helemaal gelijk! Dit recept is ook voor 2 personen dus ik zal de teller even aanpassen.
      groetjes, betty

      Beantwoorden
  2. Inge uit Uden

    11 oktober 2022 om 6:42 pm

    Heerlijk! De feta heeft een zuur-zoutig smaakje en past er super bij. Met m’n zwangerschapsdiabetes zijn de zoete aardappelen veel beter dan de gewone aardappelen en het smaakt ook nog eens lekkerder.
    Ik had geen hazelnoten in huis, die vervangen door walnoten en cashewnoten. Bij de uitjes nog een klein scheutje balsamico gedaan. Top! Dankjewel voor het lekkere recept

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 oktober 2022 om 9:53 am

      Super leuk om te horen Inge!
      Dank je wel

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee