• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

13 oktober 2016 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Door Nanda – Vandaag heb ik een lekker recept voor BLT Wraps op het menu staan. Bacon, Lettuce & Tomato vind ik zo’n heerlijke combinatie met elkaar: knapperig, zout en fris tegelijk.

BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

In dit gerecht combineer ik de BLT in een wrap, samen met gegrilde kip en avocado. Crème fraîche past altijd zo goed bij wraps, maar bevat meestal meer dan 35% vet. Daarom verzon ik een gezonder alternatief: een frisse yoghurtsaus met bieslook om het gerecht af te maken.

De BLT wraps kun je maken als licht diner, maar ook als een voedzaam alternatief voor de lunch. Het is bijvoorbeeld een ideaal gerecht om mee te nemen naar je werk, de wraps zijn snel en makkelijk voor te bereiden. Zo kun je de ingrediënten los meenemen en de wrap ter plaatse vullen, of van tevoren thuis klaarmaken en de gevulde wraps meenemen.

Na bereiding kun je de BLT wraps koud of lauwwarm serveren. Als je de wraps meeneemt naar het werk kun je ze een paar minuutjes opwarmen in de oven, magnetron of tussen een tosti-ijzer. Niet te lang, want anders zijn de sla en avocado niet lekker meer.

Recept voor BLT Wraps met frisse yoghurtsaus:

(Lunchgerecht voor 2  personen)

Ingrediënten voor de wraps:

  • 4 (volkoren) wraps,
  • 4 plakjes bacon,
  • 100 gram ijsbergsla,
  • 2 tomaten,
  • 200 gram kipfilet,
  • 1 avocado,
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de yoghurtsaus:

  • 150 ml Griekse yoghurt,
  • 1 bosui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 theelepel bieslook,
  • Peper en zout.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze BLT Wraps:

  1. Begin met het maken van de yoghurtsaus. Snij het bosuitje en de knoflook heel fijn en vermeng ze in een kom met de yoghurt en bieslook. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  2. Snij de tomaten en avocado in plakjes. Verpak vervolgens de kipfilets in een stuk vershoudfolie en sla ze plat. Dit kan met een vleeshamer, maar bv. ook met een spatel (ja, dat ziet er best grappig uit:)). Snij de kipfilets vervolgens in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
  3. Verwarm wat olijfolie in een grill- of koekenpan en gril de kipreepjes op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Verwarm tegelijkertijd ook een klein beetje olijfolie in een andere koekenpan om de bacon uit te bakken tot het lichtbruin kleurt.
  4. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Smeer eerst de yoghurtsaus op de wrap en verdeel vervolgens de sla, tomaat, kipfilet, avocado en bacon over de wraps.
  5. Voor het serveren kun je de wraps oprollen en vastzetten met een cocktailprikker.

Bewaartip: Als je de BLT Wraps niet direct opeet, laat dan de wraps, kipfilet en bacon eerst even afkoelen na het verwarmen en bewaar in een afgeloten zakje of bakje. Anders verleppen de verse groenten namelijk. Gevulde BLT wraps zijn ongeveer 1 dag houdbaar in de koelkast, als je de ingrediënten apart bewaart, zo’n 2-3 dagen. De avocado kun je dan het beste op het laatste moment aansnijden, want die wordt anders snel bruin.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda


BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

Category: Lunch recepten Tags: avocado, Bacon, BLT, ijsbergsla, Kip, kipfilet, knoflook, tomaten, wraps, yoghurt

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Laura’s Bakery Basisbakboek (Laura Kieft)
Volgend bericht: Ma’dam in A’DAM toren Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Petra

    27 februari 2023 om 12:10 pm

    Goede tip de yoghertsaus bij de kip. Ook niet zo vet!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in