• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

13 oktober 2016 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Door Nanda – Vandaag heb ik een lekker recept voor BLT Wraps op het menu staan. Bacon, Lettuce & Tomato vind ik zo’n heerlijke combinatie met elkaar: knapperig, zout en fris tegelijk.

BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

In dit gerecht combineer ik de BLT in een wrap, samen met gegrilde kip en avocado. Crème fraîche past altijd zo goed bij wraps, maar bevat meestal meer dan 35% vet. Daarom verzon ik een gezonder alternatief: een frisse yoghurtsaus met bieslook om het gerecht af te maken.

De BLT wraps kun je maken als licht diner, maar ook als een voedzaam alternatief voor de lunch. Het is bijvoorbeeld een ideaal gerecht om mee te nemen naar je werk, de wraps zijn snel en makkelijk voor te bereiden. Zo kun je de ingrediënten los meenemen en de wrap ter plaatse vullen, of van tevoren thuis klaarmaken en de gevulde wraps meenemen.

Na bereiding kun je de BLT wraps koud of lauwwarm serveren. Als je de wraps meeneemt naar het werk kun je ze een paar minuutjes opwarmen in de oven, magnetron of tussen een tosti-ijzer. Niet te lang, want anders zijn de sla en avocado niet lekker meer.

Recept voor BLT Wraps met frisse yoghurtsaus:

(Lunchgerecht voor 2  personen)

Ingrediënten voor de wraps:

  • 4 (volkoren) wraps,
  • 4 plakjes bacon,
  • 100 gram ijsbergsla,
  • 2 tomaten,
  • 200 gram kipfilet,
  • 1 avocado,
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de yoghurtsaus:

  • 150 ml Griekse yoghurt,
  • 1 bosui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 theelepel bieslook,
  • Peper en zout.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze BLT Wraps:

  1. Begin met het maken van de yoghurtsaus. Snij het bosuitje en de knoflook heel fijn en vermeng ze in een kom met de yoghurt en bieslook. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  2. Snij de tomaten en avocado in plakjes. Verpak vervolgens de kipfilets in een stuk vershoudfolie en sla ze plat. Dit kan met een vleeshamer, maar bv. ook met een spatel (ja, dat ziet er best grappig uit:)). Snij de kipfilets vervolgens in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
  3. Verwarm wat olijfolie in een grill- of koekenpan en gril de kipreepjes op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Verwarm tegelijkertijd ook een klein beetje olijfolie in een andere koekenpan om de bacon uit te bakken tot het lichtbruin kleurt.
  4. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Smeer eerst de yoghurtsaus op de wrap en verdeel vervolgens de sla, tomaat, kipfilet, avocado en bacon over de wraps.
  5. Voor het serveren kun je de wraps oprollen en vastzetten met een cocktailprikker.

Bewaartip: Als je de BLT Wraps niet direct opeet, laat dan de wraps, kipfilet en bacon eerst even afkoelen na het verwarmen en bewaar in een afgeloten zakje of bakje. Anders verleppen de verse groenten namelijk. Gevulde BLT wraps zijn ongeveer 1 dag houdbaar in de koelkast, als je de ingrediënten apart bewaart, zo’n 2-3 dagen. De avocado kun je dan het beste op het laatste moment aansnijden, want die wordt anders snel bruin.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda


BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

Category: Lunch recepten Tags: avocado, Bacon, BLT, ijsbergsla, Kip, kipfilet, knoflook, tomaten, wraps, yoghurt

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Laura’s Bakery Basisbakboek (Laura Kieft)
Volgend bericht: Ma’dam in A’DAM toren Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Petra

    27 februari 2023 om 12:10 pm

    Goede tip de yoghertsaus bij de kip. Ook niet zo vet!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee