• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

13 oktober 2016 Door Nanda Appelman Reageer

Door Nanda – Vandaag heb ik een lekker recept voor BLT Wraps op het menu staan. Bacon, Lettuce & Tomato vind ik zo’n heerlijke combinatie met elkaar: knapperig, zout en fris tegelijk.

BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

In dit gerecht combineer ik de BLT in een wrap, samen met gegrilde kip en avocado. Crème fraîche past altijd zo goed bij wraps, maar bevat meestal meer dan 35% vet. Daarom verzon ik een gezonder alternatief: een frisse yoghurtsaus met bieslook om het gerecht af te maken.

De BLT wraps kun je maken als licht diner, maar ook als een voedzaam alternatief voor de lunch. Het is bijvoorbeeld een ideaal gerecht om mee te nemen naar je werk, de wraps zijn snel en makkelijk voor te bereiden. Zo kun je de ingrediënten los meenemen en de wrap ter plaatse vullen, of van tevoren thuis klaarmaken en de gevulde wraps meenemen.

Na bereiding kun je de BLT wraps koud of lauwwarm serveren. Als je de wraps meeneemt naar het werk kun je ze een paar minuutjes opwarmen in de oven, magnetron of tussen een tosti-ijzer. Niet te lang, want anders zijn de sla en avocado niet lekker meer.

Recept voor BLT Wraps met frisse yoghurtsaus:

(Lunchgerecht voor 2  personen)

Ingrediënten voor de wraps:

  • 4 (volkoren) wraps,
  • 4 plakjes bacon,
  • 100 gram ijsbergsla,
  • 2 tomaten,
  • 200 gram kipfilet,
  • 1 avocado,
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de yoghurtsaus:

  • 150 ml Griekse yoghurt,
  • 1 bosui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 theelepel bieslook,
  • Peper en zout.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze BLT Wraps:

  1. Begin met het maken van de yoghurtsaus. Snij het bosuitje en de knoflook heel fijn en vermeng ze in een kom met de yoghurt en bieslook. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  2. Snij de tomaten en avocado in plakjes. Verpak vervolgens de kipfilets in een stuk vershoudfolie en sla ze plat. Dit kan met een vleeshamer, maar bv. ook met een spatel (ja, dat ziet er best grappig uit:)). Snij de kipfilets vervolgens in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
  3. Verwarm wat olijfolie in een grill- of koekenpan en gril de kipreepjes op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Verwarm tegelijkertijd ook een klein beetje olijfolie in een andere koekenpan om de bacon uit te bakken tot het lichtbruin kleurt.
  4. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Smeer eerst de yoghurtsaus op de wrap en verdeel vervolgens de sla, tomaat, kipfilet, avocado en bacon over de wraps.
  5. Voor het serveren kun je de wraps oprollen en vastzetten met een cocktailprikker.

Bewaartip: Als je de BLT Wraps niet direct opeet, laat dan de wraps, kipfilet en bacon eerst even afkoelen na het verwarmen en bewaar in een afgeloten zakje of bakje. Anders verleppen de verse groenten namelijk. Gevulde BLT wraps zijn ongeveer 1 dag houdbaar in de koelkast, als je de ingrediënten apart bewaart, zo’n 2-3 dagen. De avocado kun je dan het beste op het laatste moment aansnijden, want die wordt anders snel bruin.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda


BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

Category: Lunch recepten Tags: avocado, Bacon, BLT, ijsbergsla, Kip, kipfilet, knoflook, tomaten, wraps, yoghurt

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Laura’s Bakery Basisbakboek (Laura Kieft)
Volgend bericht: Ma’dam in A’DAM toren Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee