Het is deze maand Wokotober! En ik wil jullie dan ook kennis laten maken met de innovatieve Wokarang van BK Cookware! Ik maakte er deze beef teriyaki met noodles in klaar en was op slag verliefd op deze pan! En… ik mag er zelfs eentje weggeven aan een van jullie. Doe je mee met de winactie?
Biefstukpuntjes met noodles uit de wok
Het is Woktober en dan mag een overheerlijk recept uit de wok niet ontbreken! Dit jaar heb ik een samenwerking met BK Cookware, die niet alleen hele mooie pannen maakt, maar ook hele functionele pannen voor in de keuken. De meeste BK pannen zijn ook nog eens geschikt voor inductie (lees meer) en daar wordt deze dame heel erg blij van! Maar in deze #Woktober maand zet ik een lekkere beef teriyaki met noodles op het menu en ging daarvoor aan de slag met de BK Conical Deluxe Wokarang. Nu is mijn man deels Indonesisch en kookt al jaaaaren uit een grote ijzeren wadjan. Maar zoals jullie wellicht ook zelf ervaren, vliegen er altijd stukjes groente of vlees over de rand van je wok of wadjan heen. Altijd dus, in mijn geval.

Maar de Wokarang van BK heeft een revolutionair design met een grote, gebogen opstaande rand. Met slecht één beweging van de bijgeleverde spatel vallen de ingrediënten terug in de wok en blijft je kookplaat dus schoon. Niet alleen je wokgroenten, maar ook grote stukken vlees en vis vis kun je eenvoudig omdraaien dankzij de komvormige rand. Dus dit recept voor beef teriyaki met noodles is ook ideaal om te bereiden in deze BK Conical Deluxe Wokarang .


Wokken met de BK WOKARANG
De BK Wokarang is echt dé wokinnovatie voor de moderne keuken. De pan is daarnaast heel eenvoudig schoon te maken en hoeft niet met olie ‘ingebrand’ te worden, wat bij onze oude wadjan wel het geval was. Daarnaast hoef je tijdens het wokken de pan ook niet op te tillen of te schudden. De temperatuur in de wok blijft zo lekker hoog en dat is precies wat je wilt tijdens wokken. Ik maakte er in ieder geval met groot plezier dit recept voor Beef Teriyaki met noodles in klaar. Een overheerlijk Japans recept met een homemade teriyaki saus. En die oude wadjan van ons, tja, die staat inmiddels bij het grof vuil.

WINACTIE: BK Cookware Wokarang
Deze maand staat niet alleen in het teken van ‘Woktober’ maar deze dame viert ook nog eens haar verjaardag volgende week. Dus laten we er meteen een leuke winactie van maken waarbij je thuis lekker zelf aan de slag kunnen met heerlijk wokrecepten. Jij maakt komende week kans op een BK Easy Induction Wokarang 32 cm incl. wokspatel t.w.v. € 105,-. Deze Wokarang is geschikt voor alle warmtebronnen.

Hoe doe je mee?
- Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel ons wat jouw favoriete gerecht uit de wok(arang) is!
- Like het bericht op Facebook, Twitter en\of Instagram en tag in de comments nog meer fans van Aziatische wokgerechten die ook wel een gokje zouden willen wagen 🙂
- Meedoen kan tot en met zondag 25 (w)oktober 2020 en de winnaar ontvangt persoonlijk bericht.
- Let op! Het pakket wordt enkel verstuurd naar een afleveradres in Nederland.
*******************************. deze winactie is reeds gesloten – de wokarang is gewonnen door: Priya ******************************
Groetjes, Betty
Recept: Beef Teriyaki met noodles
Het is WOKTOBER en dan mag een lekker wokrecept absoluut niet ontbreken. Dit Japanse wokgerecht noem ik Beef Teriyaki, want ik wokte biefstuk met champignons en paksoi. Geserveerd met udon noodles en een homemade teriyaki saus.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4 personen
- Category: Hoofdgerecht met vlees
- Method: bakken
- Cuisine: Japanse keuken
Ingredients
- 300 gram biefstukpuntjes
- 250 gram kastanje champignons
- 2 paksoi
- 3 bosuitjes
- 1 klein blikje edamame boontjes (80 gram)
- 240 ml Teriyaki saus (zelfgemaakt)
- 180 gram Udon Noodles
- sesamzaad
Extra:
- 1 BK Cookware Wokarang
- zonnebloem-, of arachide olie
- keukenpapier
Instructions
Ga je zelf teriyaki saus maken? Volg hiervoor dit recept. Zet daarna het pannetje apart om af te koelen en begin dan pas aan onderstaand recept.
- Begin met de groenten voorbereiden. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de aanzet van de paksoi er af en trek de bladen los. Spoel goed onder een stromende kraan en laat uitlekken. Snijd het harige uiteinde van de bosuitjes en snijd deze vervolgens in ringetjes. Spoel de sojaboontjes af onder de kraan en laat uitlekken. Tot slot breng je vast een pannetje water aan de kook voor de noodles.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snijd in stukjes of plakjes. Giet een laagje olie in de BK Wokarang en vervarm op hoge temperatuur. Voeg de biefstuk en schroei deze rondom dicht. Schep met je wokspatel uit de pan en zet apart.
- Breng de udon noodels in het pannetje water aan de kook en houdt de kooktijd van de verpakking aan.
- Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe, zodat de bodem weer helemaal bedekt is en bak hierin de champignons gedurende 3 minuten zacht. Voeg de witte delen van de paksoi toe en wok deze ook mee gedurende 2 minuten. Tot slot voeg je de groene gedeeltes van de paksoi toe bak nog 1 minuut mee.
- Tussentijds giet je de noodles af in een vergiet. Spoel goed na met koud water en laat uitlekken.
- Leg de uitgelekte noodles en de helft van de bosui in de wokarang. Giet hier de helft van de teriyaki saus ove rheen en schep het geheel goed om gedurende 1-2 minuten. Proef en voeg eventueel wat meer teriyakisaus toe.
- Verdeel over 4 borden en top af met de rest van de bosui en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Serveer direct!
Eet smakelijk!
Notes
In plaats van zelf biefstuk snijden kun je ook reeds gesneden biefstukpuntjes of beefreepjes kopen en gebruiken in dit recept.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze beef teriyaki met noodles wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.