• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Bananen cakejes met roomkaas

Bananen cakejes met roomkaas

5 maart 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Cupcakes kun je in vele soorten en maten maken. Dit recept is ontstaan omdat mijn dochter cupcakes wilde maken en wij nog een grote overrijpe banaan hadden liggen. Voor een heerlijk contrast serveer je deze bananen cakejes met roomkaas glazuur en een vleugje kardemom.

Zelf bananen cakejes met roomkaas maken

Okee deze bananen cakejes met roomkaas zijn misschien niet de meest gezonde cakejes, maar ze zijn wel heel lekker als je van een zoet ontbijt of tussendoortje houdt. De roomkaas is een beetje hartig van smaak en dat combineert zo goed met de zoete bananen cakejes. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Bananen cakejes met roomkaas

Nog meer bakrecepten met banaan

Overrijpe bananen moet je NOOIT weggooien. Hoe bruiner, hoe zachter en hoe zoete van smaak ze zijn. De melige bananen zijn niet lekker om zo uit de hand te eten, maar ze doen het uitstekend in zoete baksels zoals deze bananen cakejes met roomkaas. Wist je dat ik vaak een (half) banaantje gebruik om mijn baked oats te zoeten? Maar ze zijn ook heerlijk als vast onderdeel in deze havermout wafels met banaan. En natuurlijk zou ons immers populaire ‘bananenbrood’ niet kunnen bestaan zonder overrijpe bananen. Daarnaast zijn deze glutenvrije blondies met frambozen en banaan ook een aanrader. Zo zie je maar, ik heb nog veel meer lekkere bakrecepten met banaan voor je op de website staan, dus nooit meer weggooien die rijpe bananen.


Print

Bananen cakejes met roomkaas

recept bananen cakejes met roomkaas glazuur
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze bananen cakejes met roomkaas zet je in slechts een half uurtje op tafel. Het is een kwestie van simpelweg even kort mixen, in de vorm scheppen en afbakken. Serveer ze met roomkaas als tegenhanger voor het zoet en je hebt een heerlijke zoet ontbijt of lekker tussendoortje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het cakebeslag:

  • 125 gram zachte roomboter (minstens op kamertemperatuur)
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 (volkoren) tarwebloem
  • 50 gram speltbloem of havermoutmeel
  • 2 medium eieren (M)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 1 grote overrijpe banaan, geprakt of uitgeknepen

 

Voor erbij:

  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius (160 hetelucht). Bekleed een muffin tray met papieren vormpjes.
  2. Stop alle ingrediënten voor het cakebeslag in een grote mengkom en mix je alles gedurende 5 minuten door elkaar. Dit kan zowel met een handmixer als met een staande mixer en het zal een dikke massa worden die steeds lichter van kleur wordt.
  3. Met een ijsscoop of eetlepel verdeel je het beslag over de muffin vormpjes en bak daarna 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de bananen cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm, alvorens ze uit de tray te halen en te verplaatsen naar een rooster.
  4. Je kunt deze bananen cakejes lauwwarm of afgekoeld serveren. Ze zijn erg lekker met een beetje roomkaas er op. En voor een stevige zoete trek: mix je gelijke delen roomkaas glad met poedersuiker (bijvoorbeeld 50 gram roomkaas en 50 gram poedersuiker).

Eet smakelijk!

Notes

deze cakejes zijn ook geschikt om in te vriezen (max. 3 maanden), maar dan wel zonder roomkaas erop.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


Bananen cakejes met roomkaas

Category: Cake recepten Tags: bananen, cake, cupcakes, fruit, Kaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De duurste BLT ter wereld!
Volgend bericht: Coffee Corazon in Amersfoort »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in