Print

Bananen cakejes met roomkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze bananen cakejes met roomkaas zet je in slechts een half uurtje op tafel. Het is een kwestie van simpelweg even kort mixen, in de vorm scheppen en afbakken. Serveer ze met roomkaas als tegenhanger voor het zoet en je hebt een heerlijke zoet ontbijt of lekker tussendoortje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het cakebeslag:

  • 125 gram zachte roomboter (minstens op kamertemperatuur)
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 (volkoren) tarwebloem
  • 50 gram speltbloem of havermoutmeel
  • 2 medium eieren (M)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • ┬Ż theelepel gemalen kardemom
  • 1 grote overrijpe banaan, geprakt of uitgeknepen

 

Voor erbij:

  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius (160 hetelucht). Bekleed een muffin tray met papieren vormpjes.
  2. Stop alle ingredi├źnten voor het cakebeslag in een grote mengkom en mix je alles gedurende 5 minuten door elkaar. Dit kan zowel met een handmixer als met een staande mixer en het zal een dikke massa worden die steeds lichter van kleur wordt.
  3. Met een ijsscoop of eetlepel verdeel je het beslag over de muffin vormpjes en bak daarna 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de bananen cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm, alvorens ze uit de tray te halen en te verplaatsen naar een rooster.
  4. Je kunt deze bananen cakejes lauwwarm of afgekoeld serveren. Ze zijn erg lekker met een beetje roomkaas er op. En voor een stevige zoete trek: mix je gelijke delen roomkaas glad met poedersuiker (bijvoorbeeld 50 gram roomkaas en 50 gram poedersuiker).

Eet smakelijk!

Notes

deze cakejes zijn ook geschikt om in te vriezen (max. 3 maanden), maar dan wel zonder roomkaas erop.