• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Bananen cakejes met roomkaas

Bananen cakejes met roomkaas

5 maart 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Okee deze bananen cakejes met roomkaas zijn misschien niet de meest gezonde cakejes, maar ze zijn wel heel lekker als je van een zoet ontbijt houdt.

Bananen cakejes met roomkaas

De roomkaas is een beetje hartig van smaak en dat combineert zo goed met de zoete bananen cakejes. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Bananen hebben we toch altijd in huis, dus even een paar minuten mixen voordat je de douche instapt, heeft als resultaat dat er na het douchen verse cupcakes klaar staan!

Recept voor bananen cakejes:

(voor 12 cakejes)

Ingrediënten:

  • 150 gram zachte roomboter,
  • 150 gram fijne kristalsuiker,
  • 150 bloem,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 2 grote eieren,
  • 1/2 theelepel kardemompoeder,
  • 1 hele grote banaan (of  anderhalve kleine banaan),
  • roomkaas (naturel)

Extra: muffinvorm + papieren vormpjes.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Extra: Handmixer.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed een muffin tray met papieren vormpjes. Prak de banaan op een bord. Meng in een grote kom de boter, suiker, bloem, bakpoeder, eieren en kardemom zo’n 3 minuten door elkaar. Dit kan met een garde of een handmixer.Bananen cakejes met roomkaas
  2. Roer de geprakte bananen er door. Met een ijsscoop of eetlepel verdeel je het beslag over de muffin vormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bananen cakejes 5 minuten afkoelen alvorens ze uit de tray te halen.

TIP! Serveer de bananen cakejes met roomkaas. En voor een stevige zoete trek: mix je wat roomkaas glad met poedersuiker (bijvoorbeeld 50 gram roomkaas en 60 gram poedersuiker).

p.s. deze cakejes zijn ook geschikt om in te vriezen (max. 3 maanden), maar dan wel zonder roomkaas erop.

Een hele goede morgen gewenst!

Groetjes, Betty

Bananen cakejes met roomkaas

Category: Cake recepten Tags: bananen, cake, cupcakes, fruit, Kaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De duurste BLT ter wereld!
Volgend bericht: Coffee Corazon in Amersfoort »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in