• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Bananen cakejes met roomkaas

Bananen cakejes met roomkaas

5 maart 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Okee deze bananen cakejes met roomkaas zijn misschien niet de meest gezonde cakejes, maar ze zijn wel heel lekker als je van een zoet ontbijt houdt.

Bananen cakejes met roomkaas

De roomkaas is een beetje hartig van smaak en dat combineert zo goed met de zoete bananen cakejes. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Bananen hebben we toch altijd in huis, dus even een paar minuten mixen voordat je de douche instapt, heeft als resultaat dat er na het douchen verse cupcakes klaar staan!

Recept voor bananen cakejes:

(voor 12 cakejes)

Ingrediënten:

  • 150 gram zachte roomboter,
  • 150 gram fijne kristalsuiker,
  • 150 bloem,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 2 grote eieren,
  • 1/2 theelepel kardemompoeder,
  • 1 hele grote banaan (of  anderhalve kleine banaan),
  • roomkaas (naturel)

Extra: muffinvorm + papieren vormpjes.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Extra: Handmixer.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed een muffin tray met papieren vormpjes. Prak de banaan op een bord. Meng in een grote kom de boter, suiker, bloem, bakpoeder, eieren en kardemom zo’n 3 minuten door elkaar. Dit kan met een garde of een handmixer.Bananen cakejes met roomkaas
  2. Roer de geprakte bananen er door. Met een ijsscoop of eetlepel verdeel je het beslag over de muffin vormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bananen cakejes 5 minuten afkoelen alvorens ze uit de tray te halen.

TIP! Serveer de bananen cakejes met roomkaas. En voor een stevige zoete trek: mix je wat roomkaas glad met poedersuiker (bijvoorbeeld 50 gram roomkaas en 60 gram poedersuiker).

p.s. deze cakejes zijn ook geschikt om in te vriezen (max. 3 maanden), maar dan wel zonder roomkaas erop.

Een hele goede morgen gewenst!

Groetjes, Betty

Bananen cakejes met roomkaas

Category: Cake recepten Tags: bananen, cake, cupcakes, fruit, Kaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De duurste BLT ter wereld!
Volgend bericht: Coffee Corazon in Amersfoort »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in