• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Bananabread spelt muffins

Bananabread spelt muffins

4 oktober 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Het afgelopen jaar reikte de populairiteit van bananabread ongekende hoogte! Dat nu zelf de supermarkten kant en klare bananabread muffins in de schappen hebben liggen. Deze bananabread spelt muffins maak je ook thuis eenvoudig zelf!

Gezonde muffins met spelt maken

Nu het officieel herfst is, kruipen we steeds vaker op de bank met een kopje koffie of thee. En ik eet dan het liefst een muffin.. of twee.. Maar gelukkig kun je tegenwoordig heerlijke en gezonde muffins maken. Zoals deze Bananabread spelt muffins zonder suiker, die enkel is gezoet met banaan, dadels en rozijnen. En mocht hij je enigszins bekend voorkomen? Dan kan dat kloppen, want deze bananabread spelt muffins liggen tegenwoordig ook in de schappen bij de AH to go!

Nog veel meer lekkere bananabread recepten

Het recept is namelijk van niemand minder dan Pauline Weuring (Uit Paulines Keuken) en is uitgeroepen tot Bloggers Favorite bij de AH. En na het proeven was ik uiteraard ook weg van deze overheerlijke spelt muffins. Gelukkig deelde Pauline ook het recept met ons, dus nu komen deze bananabread spelt muffins ook vaker mee in mijn handtas. Lang leve de herfst, lang leve bankmomentjes met een kop thee en lang leve de zelf gemaakte bananabread! Check hier nog veel meer lekkere bananabread recepten en variaties!


Print

Bananabread spelt muffins

recept bananabread spelt muffins
Print Recipe

Het afgelopen jaar reikte de populairiteit van bananabread ongekende hoogte! Dat nu zelf de supermarkten kant en klare bananabread muffins in de schappen hebben liggen. Deze bananabread spelt muffins maak je ook thuis eenvoudig zelf!

  • Author: Uit Paulines KeukenAlbert Heijn
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: muffins
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

  • 2 rijpe bananen
  • 3 dadels, ontpit
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 150 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 60 gram rozijnen
  • 30 ml zonnebloemolie
  • handje cashewnoten, gehakt

Extra:

  • foodprocessor / blender / staafmixer
  • Keukenmixer met garde
  • muffinblik + vormpjes
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht) en vul het muffinblik met de papieren muffinvorpjes.
  2. Pureer de bananen en de dadels met een snufje zout in de foodprocessor. Schenk in de beslagkom van de keukenmachine en klop rustig op, terwijl je een voor een de eieren toevoegd. Voeg het volgende ei pas toe, nadat het eerste ei volledig is opgenomen.
  3. Meng het speltbloem met het bakpoeder, kaneel en koekkruiden strooi vervolgens in 3 delen bij het beslag in de kom. Laat de machine rustig kloppen totdat alle het bloem volledig is opgenomen. Zet vervolgens de machine uit.
  4. Roer tot slot de rozijnen, zonnebloemolie en cashewnoten door het beslag. Gebruik de ijslepel om het beslag over de muffinvormpjes te verdelen en bak de bananbread spelt muffine af gedrurende 25-30 minuten.
  5. Tip: steek aan het einde van de baktijd een sateprikker in de spelt muffins: als deze er schoon uitkomt is de bananabread gaar.  Laat vervolgens een beetje afkoelen en serveer deze Bananabread spelt muffins bij een kopje koffie of thee.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: muffins, bananabread, bananen, spelt

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Bananabread spelt muffins suikervrij

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bananabread spelt muffins wilt gaan maken!

Category: Cake recepten Tags: bananabread, bananen, dadels, muffins, spelt, suikervrij, Uit Paulines Keuken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek September 2015
Volgend bericht: Stoppen met Roken met Nicotinell (deel 1) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in