• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Aziatische Hartige Havermoutpap

Aziatische Hartige Havermoutpap

4 november 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Fans van havermout: hebben jullie wel eens een hartige versie van Havermout pap gemaakt? Nu de dagen wat kouder worden is een warm ontbijt heel erg fijn. Probeer daarom gerust eens deze Aziatische Hartige Havermoutpap met gebakken ei en bosuitjes.

Havermoutpap met gebakken ei en bosui maken

In Nederland zijn we dol op ontbijten met havermout. Denk aan simpelweg Havermoutpap maken met stukjes fruit, maar ook de Baked Oats trends met Havermout uit de oven. Havermout zorgt niet alleen voor een verzadigd gevoel maar het houdt ook je suikerspiegel gedurende de dag in toom. Ben je zelf niet zo van zoete ontbijtjes met fruit, probeer dan gerust eens deze Hartige havermoutpap met ei en bosui. Het is een Aziatische twist, beetje zout en dus hartig van smaak en doet niet onder voor een risotto of aziatisch rijstgerecht. Pure comfortfood om van te smullen zelfs! Laat je me weten wat je er van vindt?

recept aziatische hartige havermoutpap ontbijt
recept aziatische hartige havermoutpap ontbijt

Heerlijke havermoutpap recepten

Wordt jij nu ook helemaal fan van ontbijten – of zelfs lunchen – met deze Aziatische Hartige Havermoutpap? Dan moet je absoluut ook eens dit recept voor Italiaanse Hartige Havermout Ontbijt proberen. Dat is een heerlijke versie met portobello en geroosterde tomaten. Yummmm. Maar zet daarnaast ook gerust je lepel in een kommetje ‘bibimbap‘ Koreaans rijstgerecht met verschillende toppings om van te smullen. In Thailand zette men ook deze Congee of Yok op tafel, dat is een hartige rijstepap met bijvoorbeeld vlees.


Print

Aziatische Hartige Havermoutpap

recept aziatische hartige havermoutpap ontbijt
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met een hartige versie van Havermout pap maken. Dit recept voor Aziatische Hartige Havermoutpap serveer je met gebakken ei en bosuitjes, maar je kunt ook spinazie, paksoi, zeewier, taughe etc. gebruiken. Een heerlijk hartige maaltijd om van te smullen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 12 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Aziatische Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 50 gram fijne havermout
  • 250 ml water
  • ½ kippen bouillonblokje, verkruimeld *
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 – 2 tl. fijngehakte verse gember
  • 1 bosui, in ringen **
  • sesamzaadjes
  • srirachasaus
  • roomboter of olie om te bakken

Extra:

  • kookpannetje
  • koekenpannetje

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan met een beetje boter of olie. Breek het ei boven de pan en laat op laag vuur zachtjes stollen (aan een kant). Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Plaast een klein kookpannetje op middelmatig vuur en een heel klein beetje olie of boter to. Voeg knoflook en gember toe aan de pan en bak kort aan. 
  3. Dan gaat de havermout,  water, verkruimeld bouillonblokje erbij. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten zachtjes gaar. 
  4. Serveer de Aziatische Hartige havermout pap in een ruime kom en serveer met een gebakken ei, sesamzaadjes, srirachasaus en bosui of eventuele andere groente toppings (zie notes).

Eet smakelijk!

Notes

*Je kunt het bouillonblokje (=zout) ook vervangen door 1 -2 eetlepels sojasaus of de glutenvrije tamari.

** In plaats van alleen een gesneden bosui kun je uiteraard ook meer groenten toevoegen aan dit recept. Bijvoorbeeld spinazie, paksoi, gewone ui, zeewier, taughe etc. Wat stevigere stukken groenten kook je mee in de pap en zacht vers bladgroen kan als topping bovenop de hartige havermoutpap gebruikt worden.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept aziatische hartige havermoutpap ontbijt

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Aziatische hartige havermoutpap met gebakken ei en bosui wilt gaan maken

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: Aziatische keuken, bosuien, bouillon, gember, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, knoflook, paksoi, sesamzaad, spinazie, sriracha saus, taughe, zeewier

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 15x Recepten uit de Indiase keuken
Volgend bericht: Andijvie Stamppot met Rundervinken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee