Fans van havermout: hebben jullie wel eens een hartige versie van Havermout pap gemaakt? Nu de dagen wat kouder worden is een warm ontbijt heel erg fijn. Probeer daarom gerust eens deze Aziatische Hartige Havermoutpap met gebakken ei en bosuitjes.
Havermoutpap met gebakken ei en bosui maken
In Nederland zijn we dol op ontbijten met havermout. Denk aan simpelweg Havermoutpap maken met stukjes fruit, maar ook de Baked Oats trends met Havermout uit de oven. Havermout zorgt niet alleen voor een verzadigd gevoel maar het houdt ook je suikerspiegel gedurende de dag in toom. Ben je zelf niet zo van zoete ontbijtjes met fruit, probeer dan gerust eens deze Hartige havermoutpap met ei en bosui. Het is een Aziatische twist, beetje zout en dus hartig van smaak en doet niet onder voor een risotto of aziatisch rijstgerecht. Pure comfortfood om van te smullen zelfs! Laat je me weten wat je er van vindt?
Heerlijke havermoutpap recepten
Wordt jij nu ook helemaal fan van ontbijten – of zelfs lunchen – met deze Aziatische Hartige Havermoutpap? Dan moet je absoluut ook eens dit recept voor Italiaanse Hartige Havermout Ontbijt proberen. Dat is een heerlijke versie met portobello en geroosterde tomaten. Yummmm. Maar zet daarnaast ook gerust je lepel in een kommetje ‘bibimbap‘ Koreaans rijstgerecht met verschillende toppings om van te smullen. In Thailand zette men ook deze Congee of Yok op tafel, dat is een hartige rijstepap met bijvoorbeeld vlees.
Aziatische Hartige Havermoutpap
Start de dag met een hartige versie van Havermout pap maken. Dit recept voor Aziatische Hartige Havermoutpap serveer je met gebakken ei en bosuitjes, maar je kunt ook spinazie, paksoi, zeewier, taughe etc. gebruiken. Een heerlijk hartige maaltijd om van te smullen.
- Prep Time: 2 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 12 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Aziatische Keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 1 ei
- 50 gram fijne havermout
- 250 ml water
- ½ kippen bouillonblokje, verkruimeld *
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 – 2 tl. fijngehakte verse gember
- 1 bosui, in ringen **
- sesamzaadjes
- srirachasaus
- roomboter of olie om te bakken
Extra:
- kookpannetje
- koekenpannetje
Instructions
- Verwarm een koekenpan met een beetje boter of olie. Breek het ei boven de pan en laat op laag vuur zachtjes stollen (aan een kant). Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Plaast een klein kookpannetje op middelmatig vuur en een heel klein beetje olie of boter to. Voeg knoflook en gember toe aan de pan en bak kort aan.
- Dan gaat de havermout, water, verkruimeld bouillonblokje erbij. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten zachtjes gaar.
- Serveer de Aziatische Hartige havermout pap in een ruime kom en serveer met een gebakken ei, sesamzaadjes, srirachasaus en bosui of eventuele andere groente toppings (zie notes).
Eet smakelijk!
Notes
*Je kunt het bouillonblokje (=zout) ook vervangen door 1 -2 eetlepels sojasaus of de glutenvrije tamari.
** In plaats van alleen een gesneden bosui kun je uiteraard ook meer groenten toevoegen aan dit recept. Bijvoorbeeld spinazie, paksoi, gewone ui, zeewier, taughe etc. Wat stevigere stukken groenten kook je mee in de pap en zacht vers bladgroen kan als topping bovenop de hartige havermoutpap gebruikt worden.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Aziatische hartige havermoutpap met gebakken ei en bosui wilt gaan maken
Geef een reactie