• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Galette met appel en frangipane

Galette met appel en frangipane

23 oktober 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de appels, dus hoog tijd voor een zoete versnapering met appel, voor bij de thee. Deze galette met appel is voorzien van frangipane en is de rood kleurende Red Love appel!

Zelf galette met appel maken

Galettes zijn een typisch Frans gebak van knapperig deeg. Ze zijn altijd rond van vorm en kunnen zowel zoet of hartig gemaakt worden. Deze appel galette lijkt qua vorm wel een beetje op een Franse Crêpe met appelvulling, maar het deeg is natuurlijk wat dikker en knapperiger van smaak. Zelf galette met appel maken is niet moeilijk, maar het is zeker genieten!

recept galette met appel met hazelnoten en Red Love Appels Betty's Kitchen

Taarten met frangipane

Omdat galettes best wel broos en een beetje droog kunnen zijn, kun je de bodem bestrijken met bijvoorbeeld frangipane. Dat lijkt een beetje op amandelspijs en taarten met frangipane worden net even wat zoeter, smaakvoller en lekkerder in bite. Het recept voor deze rode galette met appel is afkomstig van Thanh Berthou en maakte deze galette met appel en een hazelnoten frangipane. Voor de liefhebber heb ik nog een mooi taartrecept hier, namelijk de rabarber taart met frangipane!

recept appelgalette met hazelnoten en Red Love Appels Betty's Kitchen
recept appelgalette met hazelnoten en Red Love Appels Betty's Kitchen

Red Love Appels

Zoals je in de foto kunt zien, zijn de appels in deze appelgalette rood van kleur. Dit zijn namelijk de zogehete Red Love Appels. Van oorsprong komen ze uit Thurgau Zwitserland, maar worden op Nederlandse bodem geteeld. De Red Love appels zijn friszuur van smaak met een zacht kersenaroma. En deze appel doet het niet alleen goed in deze appel galette of tarte tatin hoor. Wat dacht je anders van bijvoorbeeld in een salade? Tussen al dat kleur springt de rode appel er regelrecht uit.

Print

Appelgalette met hazelnoten en Red Love

recept appelgalette met hazelnoten en Red Love Appels Betty's Kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Thanh Berthou
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale

Voor het galette deeg:

  • 100 gram bloem,
  • 50 gram gemalen hazelnoten,
  • snuf zeezout,
  • 2 eetlepels poedersuiker, 
  • 80 gram KOUDE boter, in blokjes,
  • 3–4 eetlepels KOUD water.

Voor de hazelnoot frangipane:

  • 2 eetlepels vanillesuiker + extra
  • 2 eetlepels ongezouten boter, op kamertemperatuur,
  • 50 gram gemalen hazelnoten,
  • 1 eierdooier,
  • 1–2 eetlepels mascarpone,
  • snufje zout.

Voor de appelgalette vulling:

  • 3 RedLove appels,
  • 1 ei.

Instructions

  1. Voor de deeg: meng het bloem, de gemalen hazelnoten, zout en poedersuiker door elkaar. Voeg de koude boter toe en kneed met een keukenmixer (met deeghaken) op lage snelheid, totdat je een kruimelig deeg hebt. Voeg lepel voor lepel het koude water toe, maar stop zodra het deeg een bal begint te vormen (Misschien heb je ook niet al het water nodig.) Sla de bal plat, wikkel in folie en laat 30-60 minuten rusten in de koelkast.
  2. Ondertussen ga je de hazelnoot frangipane maken. Klop hiervoor de boter en suiker tot een licht en romig mengsel in de keukenmixer. Voeg dan de gemalen hazelnoten, eidooier, snufje zout en mascarpone toe. Mix nog even goed door elkaar.
  3. Haal het appelgalette deeg uit de koelkast en plaats tussen twee vellen bakpapier. Rol met een deegroller uit tot een ronde plak van ongeveer 30 cm doorsnede. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Smeer de frangipane uit over het deeg, maar laat zo’n 3 cm van de rand vrij. Zet hierna het deeg terug in de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).recept appelgalette met hazelnoten en Red Love Appels Betty's Kitchenrecept appelgalette met hazelnoten en Red Love Appels Betty's Kitchen
  4. Schil en halveer de Red Love appels en verwijder tevens het klokhuis. Snijd de appel helften in dunne plakken van 0.5 cm dikte. Verdeel de plakken appel over de frangipane en duw ze een klein beetje in het beslag. Je kunt de plakken dakpansgewijs neerleggen, maar je kunt ook letterlijk van 6 appelhelften een bloem maken (1 in het midden, 5 er omheen). Net wat jij wilt.
  5. Vouw de deegrand, zonder de frangipane of appel dus, over de appels heen en kneed de randjes een beetje dicht. Besmeer het deeg met een losgeklopt ei. 
  6. Strooi wat extra kristalsuiker op de rand en bak de appel galette gedurende 50 minuten in de oven. Het deeg dient in ieder geval lichtbruin te zijn en de appels gaar.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept appelgalette met hazelnoten en Red Love Appels Betty's Kitchen

Category: Bakrecepten, Taart Recepten Tags: Appels, bloem, Franse keuken, galette, hazelnoten, mascarpone, poedersuiker, Red Love, roomboter, suiker, vanille, Winter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Toblerone Mousse maken
Volgend bericht: Restaurant IDRW in Rotterdam (In den Rustwat) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee