• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Tussendoortjes Recepten / Appelflappen maken

Appelflappen maken

29 december 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Wat serveer jij tijdens de champagne toast met Oud & Nieuw? Dit jaar ga ik namelijk weer zelf appelflappen maken en deel uiteraard het recept ook met jullie!

zelf appelflappen maken recept

Dit is een heerlijk alternatief voor oliebollen of appelbeignets. Die twee sla ik dit jaar even over omdat ik geen zin heb om te frituren in huis. Maar zelfgemaakte appelflappen uit de oven zijn ook heerlijk voor bij de bubbels!

Zelf appelflappen maken

Je kunt uiteraard ook kant-en-klare appelflappen kopen, maar ik begreep dat deze momenteel als warme broodjes over de toonbank vliegen. En anders haal je een pakje kant-en-klaar bladerdeeg in huis en ga je zelf aan de slag met de dit recept voor appelflappen maken.

zelf appelflappen maken recept

Appels, eventuel rozijnen, kaneel en suiker heeft namelijk bijna iedereen wel standaard in huis. Dus laat dit ook een heerlijk verwenrecept zijn voor als je (onverwacht) bezoek krijgt en iets lekkers voor bij de thee wilt serveren. En dan mag je ook nog zelf kiezen of je appelblokjes of grof geraspte appel in je appelflappen stopt. Ik vind dat laatste namelijk echt heerlijk! Maar probeer het zelf uit en laat mij weten wat jij lekkerder vindt. Maak er hoe dan ook een hele fijne jaarwisseling van en geniet van bubbels met appelflappen!

Print

Appelflappen maken

zelf appelflappen maken recept
Print Recipe
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 10 vierkante plakjes bladerdeeg (uit de diepvries),
  • klein handje rozijnen,
  • 3 goudreinetten,
  • 4 eetlepels (lichtbruine basterd) suiker,
  • 2 theelepels gemalen kaneel,
  • 1 groot ei (L).

Extra:

  • oven,
  • bakplaat met bakpapier,
  • optioneel: grove rasp,
  • Deegpers (of gebruik een vork).

Instructions

  1. Laat de plakjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien op het aanrecht.  Stop de rozijnen in een kommetje, giet hier water dat net van de kook af is overheen, en laat 10 minuten wellen. Verwarm ondertussen ook de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes van 1×1 cm. Zelf vind ik dat een grove rasp ook prima werkt en gaat eigenlijk razendsnel. Druk geraspte appel wel even uit met de hand, ivm overtollig sap. Stop daarna in een grote mengkom.
  3. Giet de gewelde rozijnen af en voeg toe aan de appel. Voeg 3 eetlepels suiker + 1 theelepel gemalen kaneel toe en roer goed om.zelf appelflappen maken recept
  4. Ik gebruik een deegpers (pastei vorm) om nette, compacte appelflappen te maken. Gebruik de onderkant van de vorm om uit elk vierkantje deeg een rondje te snijden. Leg dit rondje op de deegpers en bevochtig de rand met je vinger en een beetje water. Leg hier een flinke eetlepel van het geraspte appelmengsel op en druk de deegpers dicht. Niet te hard, want dan knijp je het deeg helemaal stuk!
  5. Leg de appelflappen op de bakplaat, niet te dicht op elkaar svp. Klop vervolgends het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van het bladerdeeg. Meng de overgebleven eetlepel suiker + theelepel kaneel met elkaar en bestrooi de lappen met de kaneelsuiker. Bak de appelflappen vervolgens af in de oven ,gedurende 15-20 minuten of tot goudbruin.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Heb je geen deegpers? Beleg je vierkantjes bladerdeeg voor slechts de helft met de appelvulling of appelblokjes. Het handigst is om dit in een driehoek te doen, zodat je met het dichtklappen van het deeg ook een driehoek overhoudt. Let op: ook hier de randen een beetje vrijhouden en bevochtigen met water. Gebruik vervolgens een vork om de randen dicht te drukken.

TIP: Je kunt volledige afgekoelde appelflappen nog een keer oppeppen door ze even 5 minuten opnieuw in de oven te stoppen (200 graden/180 hete lucht). Het bladerdeeg wordt hier ook opnieuw knapperig van.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

zelf appelflappen maken recept

 

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: Appels, bladerdeeg, deeg, Hollandse keuken, kaneel, Oud & Nieuw, rozijnen, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zo tover jij 5 calorierijke borrelhapjes om tot gezonde feesthapjes
Volgend bericht: De beste wensen + Fotodagboek December 2017 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee