Tijdens de lunch genieten wij graag van een goed belegde boterham. Dit broodje met mortadella & burrata is op en top Italiaans en past perfect in de Italiaanse themaweek op de site. Het is zo’n broodje dat je gerust in een deli of trattoria op de kaart terug zal vinden en de wederom blijkt: mortadella & burrata zijn ‘migliori amici’ ofwel beste vrienden van elkaar!
Zelf een broodje met mortadella & burrata maken
Een van mijn favoriete pizza recepten is de Sicilaanse pizza met mortadella, burrata en pistachenoten. Een gouden combinatie die het uitaard ook uitstekend doet op een broodje zoals ciabatta, focaccia of schiacciata. Ik gebruikte afbak kaiserbroodjes voor het maken van dit broodje mortadella & burrata en smeerde deze in met zelfgemaakte pistache notenpasta maar een groene basilicum pesto kan ook. Hoe dan ook, geniet er heerlijk van en laat me weten wat je van dit broodje vindt!
Wat is Mortadella?
Mortadella is een hele grote Italiaanse worst van varkensvlees die tot flinter dunne plakjes vleeswaren wordt gesneden. Kenmerkend is de zachte roze kleur met grote witte vlekjes. Mortadella bevat namelijk minstens 15% aan blokjes varkensvet. De worst uit Bologna is verhit geweest en kun je na het aansnijden dan ook meteen zo oppeuzelen. Het is niet voor niets een zeer geliefde worst voor op brood maar ook op de pizza en dat komt door de zachte smaak. Hij past dus perfect in dit broodje Mortadella & Burrata.
Nog meer heerlijke ‘broodjes’ recepten voor de lunch
Naast dit verrukkelijk broodje mortadella & burrata vind je nog veel meer lekkere Italiaanse broodjes recepten voor de lunch terug op de site. Probeer ook eens:
- Italian Subway broodjes
- Broodje rosbief met truffelmayo en parmezaanse kaas
- Crostini met geitenkaas en citroen
- 3x belegde Bruschetta recepten
- 6x brood met ricotta recepten
- Broodje met paprikaspread en burrata
Broodje Mortadella & Burrata
Dit broodje mortadella & Burrata is een heerlijke Italiaanse lunch of take away. Combineer met pistachenoten en eventueel balscamico. Je kunt deze geweldige combinatie serveren op ciabatta, focaccia of schiacciata, maar simpelweg op een kaiserbroodje kan ook. Als het brood maar een beetje steviger is een bite heeft.
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 1 flinke eetlepel pistachepasta (zie notes)
- 1 (kaiser) broodje
- 50 gram mortadella
- ½ bolletje burrata
- balsamico creme (of gebruik balsamico azijn of )
- verse basilicum
- peper & zout
Instructions
- Indien je brood nog afgebakken dient te worden verwarm dan de oven voor en bak deze volgens de instructies.
- Snijd het broodje overlangs door en besmeer de onderste helft met de pistachepasta.
- Verdeel hier de mortadella overheen en leg de gehalveerde burrata er bovenop. Eventueel scheur je deze met je handen of een vork nog wat meer uit.
- Druppel de balsamico creme over de kaas en breng op smaak met zout en peper.
- Top het broodje af met een paar blaadjes basilicum en eventueel wat extra pistachenoten. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Notes
Zelf pistache pasta maken
voor dit recept kun je pistache pasta uit een potje gebruiken (let wel – liever niet de gezoete versie) maar je kunt dit ook zelf maken. Check hier de basis voor zelf notenpasta maken en leg een potje voor dit soort recepten aan in je voorraadkast.
Zoet vs Hartig
dit broodje Mortadella & Burrata heeft een tikkeltje zoete smaak door de balsamico creme en pistachenoten. Wil je een meer hartige twist roer dan gelijke delen pistache pasta en groene basilicum pesto los in een kommetje en bestrijk hiermee het broodje. Laat de balsamico dan achterwege en beleg met extra rucola sla. Enjoy!
Geef een reactie