Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol is een heel bekend Italiaans aperitief gemaakt van o.a zure sinaasappel. De kenmerkende oranje kleur heeft vele terrassen reeds gesierd en is tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend lekker om van te genieten op een zomerse namiddag of tijdens de vrijdagmiddag borrel (vrij-mi-bo).
Wat is Aperol Spritz drankje?
Als je ooit in Noord-Italie (Veneto regio) op vakantie bent geweest, dan ben je ongetwijfeld ook deze oranje cocktail op de terrassen tegengekomen. Een spritz is namelijk een heel populair alcoholisch drankje dat als aperitief wordt gedronken. De basis is een likeur zoals Aperol of Campari, waar vervolgens prosecco of witte wijn en bruiswater aan wordt toegevoegd. Het geeft een heerlijke sprankelend drankje waar velen dol op zijn. Hieronder geef ik het recept van mijn favoriete Aperol Spritz cocktail, want zoals met veel dingen: ook dit drankje kent verschillende verhoudingen en voorkeuren per restaurant of streek.
Nog meer lekkere zomerse cocktails
Zodra de eerste lentezon aanbreekt en de terrassen weer open gaan, duiken velen in een kleurrijk glas met Aperol Spritz! Niet alleen in Italie maar inmiddels ook in ons land. En zeker nu de temperaturen oplopen en we ook weer vaker buiten gaan eten is een zomerse aperitief helemaal in trek. Maar uiteraard heb ik nog meer lekkere zomerse cocktails voor je op de website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Peruaanse Pisco Sour cocktail met schuimlaagje? Check ook dit artikel met 10x DE klassieke cocktails voor elke gelegenheid zoals de Pina Colada, Mojito en Cosmopolitan. Daarnaast heb ik ook nog 10x zomerse Cocktails van bekende drankmerken online staan! Ga je liever voor alcoholvrij? Dan zijn deze 7x Alcoholvrij Gin Tonic recepten een echte aanrader voor je! Proost!
Recept: Aperol Spritz cocktail
Het zomerdrankje uit Noord Italie welke zeer geliefd is onder de Nederlandse vakantiegangers. Met de knaloranje Aperol aperitief. Je maakt deze Aperol Spritz cocktail door de verhouding 3: 2: 1 aan te houden. Dit houdt in 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruiswater. Ik gebruik hiervoor het liefst mijn grote barmaatje van ca 40 ml.
Ingredients
- 120 ml Prosecco
- 80 ml Aperol
- 40 ml bruiswater
- ijsblokjes
- sinaasappel (of citroen)
Extra:
- groot, bol cocktail glas (bijv. Gin Tonic)
- barmaatje (20 – 40 ml)
- eventueel rietjes
Instructions
- Boen de sinaasappel (of citroen) schoon onder stromend water. Snijd vervolgens in dunne plakken.
- Vul het glas voor ruim de helft met ijsblokjes en plaats hier een schijfje sinaasappel tussen.
- Gebruik de grote kant van je barmaatje (3x 40 ml) om de hoeveelheid Prosecco af te meten en giet op de ijsblokjes. Giet op dezelfde wijze (2x 40 ml) de Aperol af en schenk ook over het ijs. Tot slot nog 1 barmaatje (40ml) met bruiswater toevoegen.
- Steek eventueel een rietje in het glas en serveer de Aperol Spritz cocktail direct!
Proost! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een Aperol Spritz Cocktail wilt gaan maken.
Geef een reactie