Ben je nog op zoek naar een lekker en makkelijk dessert voor Halloween? Maak dan deze Halloween chocolade kerkhofjes met chocolademodder en eetbare grond gemaakte van Oreo koekjes!
Halloween inspiratie opdoen
Wat is Pinterest toch ontzettend leuk en handig! Het is een fantastisch virtueel prikbord die ik boordevol inspiratie hang. Niet alleen op het gebied van koken hoor, maar ook fashion, interieur en vakantie inspiratie komt hier voorbij. Speciaal voor Halloween recepten en decoratie inspiratie heb ik zelfs een apart Halloween prikbord gemaakt, dus neem gerust een kijkje voor nóg meer Halloween inspiratie. Zo raakte ik ook geïnspireerd om deze Halloween chocolade kerkhofjes te gaan maken. En met slechts een paar ingrediënten kan iedereen zich hier aan wagen!
Halloween Chocolade Kerkhofjes dessert
Vinden jullie ze niet mega geslaagd deze chocolade kerkhofjes? Net echt he? Nu heb ik voor dit recept zélf koekjes van zanddeeg gemaakt in de vorm van een grafzerk (heel handig met een Halloween uitsteekvormpje), maar je kunt hier natuurlijk ook gewoon kant-en-klare koffiekoekjes voor gebruiken. Als deze maar langwerpig genoeg zijn om in de chocolade mousse te steken. Voor nog meer Halloween inspiratie: maak ook eens deze monster vingers koekjes voor Halloween! Of ga voor krokante vleermuizen koekjes met kaneel! Succes gegarandeerd kan ik je zeggen!
Recept: Halloween Chocolade Kerkhofjes
Deze spooky chocolade kerkhofjes met Oreo koekjes zijn een geweldige afsluiter voor een halloween (dinner) party! En met slechts een paar ingrediënten zijn deze zo makkelijk om te maken!
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Halloween
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 300 gram chocolademousse
- 8 Oreo koekjes,
- paar kleine verse kruiden topjes voor decoratie (bijv. tijm, basilicum of oregano)
Voor de zanddeeg koekjes:
- 100 gram bloem
- ⅛ tl zout
- 50 gram (donkerbruine) basterdsuiker
- 65 gram koude (!) roomboter
- uitsteekvormpje ‘grafzerk’
- chocoladestift (bijv. Dr. Oetker),
Instructions
- Maak als eerste de ‘grafzerkjes’. Volg hiervoor dit recept voor zanddeeg maken. Laat na het bakken goed afkoelen op de bakplaat.
- Verdeel de chocolademousse over vier glazen.
- Verkruimel de Oreo koekjes met behulp van een foodprocessor. Je kunt ze eventueel ook in een boterhamzakje stoppen en plat slaan met een deegroller of koekenpan. Strooi de fijne kruimels royaal over de mousse.
- Gebruik de chocolade stift om de letters: R.I.P. op de zandkoekjes te schrijven en steek het koekje in de chocolademousse.
- Versier de Halloween chocolade kerkhofjes met een paar kleine blaadjes verse kruiden. Deze lijken dan een beetje op onkruid dat rondom de ‘grafzerken’ groeien.
Happy Halloween!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze halloween chocolade kerkhofjes wilt gaan maken!
Geef een reactie