In Hillywood houdt men wel van een feestje en dan mag een heerlijke dip natuurlijk niet ontbreken. Maar het mag ook niet teveel moeite kosten he! Deze Gooische dip maken ze daar maar al te graag en het is zo makkelijk dat jij het thuis ook kan!
Wat is Gooische dip?
Tijdens een borrel in ‘t Gooi werd er een schaal nachos op tafel gezet met een wit \ rode dip en daar bleef je maar van eten. En wat bleek, toen ik het recept vroeg aan de dame des huizes? Het recept voor deze Gooische dip is echt belachelijk makkelijk om te maken! Het is een romige dip gemaakt van mascarpone of roomkaas met een ‘swirl’ van zoete chillisaus. Thats it! Maar het is echt die combinatie van romig, zoet en pittig die zo lekker is om te serveren bij nacho’s, Bugels of simpelweg rauwkost. Zo zet je dus met weinig moeite en ingrediënten en heel lekkere dip op tafel.
Nog meer lekkere borrel dips
In ‘t Gooi is deze Gooische dip zo populair dat je hem blijkbaar nu zelfs daar bij de AH kunt kopen. Say What? Maar we maken hem hier gewoon lekker zelf! Ook erg fijn bij je nacho’s: een klassieke guacamole maken! Maar ik heb nog meer lekkere borrel dips voor je hoor! Tijdens een Mediterraanse borrel doet deze romige Labneh met granaatappel en pistache ook zeker een glimlach op je gezicht toveren. En wat dacht je van deze pompoen hummus maken? Hou jij wel van zoete chilisaus, dan zul je deze zoet-pittige muhammara ook kunnen waarderen!
Recept: Gooische Dip maken
Het recept voor deze Gooische dip is echt belachelijk makkelijk om te maken! Het is een romige dip gemaakt van mascarpone of roomkaas en met een ‘swirl’ van zoete chillisaus. Serveer de dip met nacho’s, Bugels of simpelweg rauwkost.
- Prep Time: 5 min.
- Total Time: 5 minuten.
- Yield: 1 kommetje 1x
- Category: dips, sauzen etc
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 200 gr mascarpone
- 3 el zoete chilisaus
- 4 takjes verse koriander, fijngehakt
- verse gemalen (zwarte) peper
- 200 gr nachos of tortilla chips
Instructions
- Roer de mascarpone alvast een beetje los in zijn bakje. Schep daarna de helft in een kommetje of klein bordje. Bestrooi met de helft van de koriander en lepel hier 1 el zoete chilisaus overheen. Top af met de andere helft van de mascarpone en lepel er tot slot 2el chilisaus overheen.
- Schep het geheel een klein beetje door elkaar maar meng niet helemaal. Bestrooi tot slot met de overige helft van de koriander.
- Maak af met een snufje vers gemalen peper en serveer er de nachos bij.
Eet smakelijk!
Notes
Variatietips:
- Vervang de mascarpone door dezelfde hoeveelheid stevige roomkaas, bijv. Philadelphia
- Ben je geen fan van koriander? Je kunt dan ook (platte) peterselie of bieslook gebruiken.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je Gooische dip wilt gaan maken!
Geef een reactie