Print

Recept: Gooische Dip maken

Het recept voor deze Gooische dip is echt belachelijk makkelijk om te maken! Het is een romige dip gemaakt van mascarpone of roomkaas en met een ‘swirl’ van zoete chillisaus. Serveer de dip met nacho’s, Bugels of simpelweg rauwkost. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Total Time: 5 minuten.
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: dips, sauzen etc
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 200 gr mascarpone
  • 3 el zoete chilisaus
  • 4 takjes verse koriander, fijngehakt
  • verse gemalen (zwarte) peper
  • 200 gr nachos of tortilla chips

Instructions

  1. Roer de mascarpone alvast een beetje los in zijn bakje. Schep daarna de helft in een kommetje of klein bordje. Bestrooi met de helft van de koriander en lepel hier 1 el zoete chilisaus overheen. Top af met de andere helft van de mascarpone en lepel er tot slot 2el chilisaus overheen.
  2. Schep het geheel een klein beetje door elkaar maar meng niet helemaal. Bestrooi tot slot met de overige helft van de koriander.  
  3. Maak af met een snufje vers gemalen peper en serveer er de nachos bij.

Eet smakelijk!

Notes

Variatietips:

  • Vervang de mascarpone door dezelfde hoeveelheid stevige roomkaas, bijv. Philadelphia
  • Ben je geen fan van koriander? Je kunt dan ook (platte) peterselie of bieslook gebruiken.

Keywords: Dip, creme fraiche, roomkaas, zoete chilisaus, zoet, zuur, nachos