Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.
Aubergines grillen op de BBQ
Wij hebben thuis zo’n handig groente mandje, met gaatjes in de bodem, waarmee je lekker je groente kunt grillen op de barbecue. Altijd handig en het is een lekkere, gezonde aanvulling op je barbecue gerechten. Een van mijn favoriete bijgerechten is aubergines grillen op de bbq. En daar doe ik dan ook meteen lekker wat paprika, champignons en ui bij. Heerlijk voor bij een stuk vlees. En dit recept kun je zelfs voorbereiden en koud eten, of simpelweg in de oven bereiden, als je barbecue al de hele avond in gebruik is door anderen.
Nog meer groente gerechten van de barbecue
Wil je nog meer groente toevoegen aan je barbecue? Probeer dan ook eens deze andere groente recepten: gegrilde venkel met rode peper, gegrilde groene asperges , een schaal vol groene groenten op de bbq en zelfs gepofte aardappel!
PrintRecept: Aubergines van de BBQ
Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Bijgerecht
- Cuisine: BBQ
Ingredients
- 2 aubergines,
- 2 uien,
- 2 knoflook,
- 1 rode paprika,
- 250 gram champignons,
- 5 eetlepels olijfolie,
- 5 eetlepels balsamico azijn,
- verse tijm en/of oregano,
- peper & zout
Extra:
- Barbecue met thermometer (bijvoorbeelde deze Weber),
- RVS of aluminium schaal voor op de barbecue.
Instructions
- Steek de barbecue aan, zoals je normaliter ook doet en probeer deze op 180 graden te krijgen. Uiteraard kun je ook andere items alvast bakken en garen.
- Was de aubergines, verwijder het groen en snijd in plakken van 0,5 cm. Pel de ui en snijd in parten. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Boen de champignons schoon.
- Verdeel de groente over een ovenschaal (die op je bbq past) of gebruik een speciale bbq groente schaal met gaatjes in de bodem. Meng de olijfolie met balsamico en giet dit over de aubergines. Hussel even goed door met je handen en breng op smaak met peper & zout en verse tijm en/of oregano.
- Plaats de schaal met aubergines in de barbecue. Bij 180 graden is deze in zo’n 30-35 minuten klaar. Haal daarna uit de oven en serveer direct. Maar… koud zijn deze aubergines van de bbq ook heerlijk. Besprenkel dan alleen na afkoelen met nog wat extra olijfolie en balsamico, om uitdrogen te voorkomen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
TIP: Geen BBQ? Dan kun je de aubergines etc. ook grillen in de oven! Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en volg gewoonweg de rest van het recept.
Geef een reactie