(Sponsored) – Mij is altijd geleerd dat je niet mag spelen met je eten. Behalve als deze flinke toren van een club sandwich met kip gaat bouwen dan. Hij is rijkelijk belegd met o.a. kip, spek en avocado en zorgt voor een heerlijke glutenvrije lunch. Ja dat lees je goed, want deze club sandwich met kip maak je simpelweg met glutenvrij brood van Schär.
Glutenvrije Club sandwich met Schär
Omdat mijn buikje nogal gevoelig kan reageren op brood en pasta’s, haal ik steeds vaker glutenvrije producten in huis. Schär is een van de koplopers in de Europese markt, op het gebied van glutenvrije bakkersproducten. Denk aan glutenvrij brood en bolletjes, maar ook verschillende koekjes en snackrepen. De producten zijn goed op smaak en ik vind het ook wel fijn dat de sneetjes brood een slagje kleiner zijn dan een normale snee brood. En zo blijft er tevens meer ruimte over om de sneetjes brood juist rijkelijk te beleggen, zoals met deze glutenvrije Club sandwich met Schär.
Vullende glutenvrije lunch
Deze belegde glutenvrije club sandwich met kip, waarbij de onderste helft uit juist proteïne bestaat zoals: kip, kaas en gebakken ei. En dan beleg je de bovenste helft met lekker veel groente. Zo heb je een rijkelijk vullende glutenvrije lunch die ook nog eens heel gezond is.
PrintRecept: Glutenvrije Club Sandwich
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunch
Ingredients
- 4 reepjes ontbijtspek,
- 2 eieren,
- 6 sneetjes Schär Meisterbäckers Vital brood,
- 4 plakjes gegrilde kipfilet,
- 4 plakjes kaas,
- 1 krop little gem sla,
- 1 tomaat,
- 1 avocado,
- 1 eetlepel mayonaise,
- 1 theelepel mosterd.
Extra:
- koekenpan,
- broodtoaster,
- 2 prikkers.
Instructions
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het ontbijtspek uit, gedurende 2-3 minuten. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- In het achtergebleven bakvet bak je de twee eieren uit ‘ sunny side up‘. Of maak een roerei, net wat jij lekker vindt. Draai vervolgens het vuur uit en zet apart.
- Rooster vervolgens het Schär Meisterbäckers Vital brood in de broodrooster.
- Ondertussen spoel je de sla blaadjes af onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd vervolgens ook de tomaat in plakjes. Lepel tevens de avocado uit en snijd ook in plakjes. In een klein kommetje roer je de mayonaise los met de mosterd.
- En nu gaan we de glutenvrije club sandwich bouwen: begin met een geroosterde snee brood en besmeer de bovenkant met de mosterdmayonaise. Beleg met 1 blaadje sla, 2 plakjes kipfilet, 2 plakjes kaas en een gebakken ei. Dek af met nog een blad sla en een geroosterde boterham. Besmeer deze ook met mosterd mayonaise en leg een blaadje sla er op. Beleg vervolgens met 1/2 avocado, 2 strips uitgebakken ontbijtspek, 1/2 tomaat en wederom een blaadje sla. Dek af met nog een sneetje geroosterd brood en zet de club sandwich toren vast met een prikker.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Schar. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie