Deze maand deed ik weer mee met de Foodblogswap. Hierbij worden foodbloggers ingeloot om eens te koken van het blog van een ander. En tot mijn verbazing kreeg ik deze maand een Belgische blog toegewezen. Blijkbaar is het foodbloggers wereldje zich aan het uitbreiden, en dat vind ik helemaal niet erg. Want onze zuiderburen weten immers wat lekker eten inhoud.
Deze maand ging ik koken van de blog: Hapjesprinces.be . Deze blog wordt gerunt door Julie, die zo veel mogelijk puur en gezond probeert te koken. Dus dit past ook helemaal in mijn straatje thuis. Dit heerlijke voorgerechtje vond ik dus op haar site, en ik heb enkel wat gedroogde tomaatjes toegevoegd om de smaak wat de ‘pimpen’. Het resultaat is een heerlijke amuse, of klein voorgerechtje, die je met kerst op tafel kan zetten.
Recept voor artisjok toast met geitenkaas:
(voor ca. 10 amuses / voorgerecht voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 blik artisjokharten (met circa 5 harten),
- plak geitenkaas met een korst, (bijv. bettine camembert, of bettine ovenkaas) ,
- 5-6 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt,
- 2 el Provençaalse kruiden,
- peper,
- eventueel 200 g mesclun of een mix van jonge slablaadjes,
- eventueel olijfolie.
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden /160 hete lucht (en gebruik eventueel de grilstand). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de artisjokharten overlangs door. Zo krijg je twee artisjok ‘rondjes’ die als toastje zullen dienen. Verdeel de artisjoktoastjes over de bakplaat
- Hak de zongedroogde tomaatjes fijn, en verdeel over de toastjes
- Snijd plakjes uit de geitenkaas en druk deze zachtjes op de zongedroogde tomaatjes.
- Bestrooi met de Provençaalse kruiden en wat vers gemalen peper.
- Zet de plaat in de oven en laat ongeveer 8 minuten bakken, tot de kaas lichtjes begint de smelten.
- Serveer als amuse op en amuse lepel, of maak een klein bordje op met de sla en 2-3 artisjok toastjes per persoon
Eet smakelijk!
Geef een reactie