Nutella doet het altijd goed in zoete baksels. Van koekjes, cake en taart, of gewoonweg op een lepel 🙂 Maar zet deze winter een vlechtbrood van Nutella en bladerdeeg op tafel en je maakt vrienden voor het leven.
Vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg
Vorige week zondag viel de eerste sneeuw van het seizoen in Utrecht. Na buiten een sneeuwpop(je) gemaakt te hebben met dochterlief, kwamen we beiden binnen met rode wangetjes en een lekkere trek naar chocolade. Bladerdeeg heb ik altijd wel in huis, dus het idee voor deze vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg was dan ook zo geboren. Heerlijk met een bite van krokante stukjes hazelnoten erdoor. Daarnaast denk ik dat je met de feestdagen komen week hier ook lekker mee aan de slag kunt gaan!
Nog meer Nutella recepten
Deze dame heeft een lichte Nutella verslaving en naast het heerlijk recept voor dit vlechtbrood met Nutella heb ik nog meer Nutella recepten in de aanbieding. Wat dacht je van deze smeuïge Nutella Brownie Taart met slechts 3 ingrediënten? En de liefhebber maakt ook eens deze Nutella tulband cake met banaan. Ga je liever op de gezondere toer? Beaufood maakte namelijk een gezonde ‘Nutella’ smoothie om je dag mee door te komen!
PrintRecept: Vlechtbrood met Nutella
Dit zachte en zoete vlechtbrood met Nutella maak je van bladerdeeg. Een mooi zoet brood voor ontbijt, brunch, dessert en voor bij de koffie.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 40 minuten
- Yield: 8 personen 1x
- Category: Tussendoortjes
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 2 koelvers rollen bladerdeeg (40x24 cm),
- 60 gram hazelnoten, grof gehakt,
- 300 gram Nutella,
- 1 ei, geklutst,
- poedersuiker enof cacaopoeder.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en Rol de vellen bladerdeeg af. Laat op het bakpapier liggen en leg plat op het aanrecht.
- Besmeer beiden stukken bladerdeeg met zachte Nutella. Je kunt hiervoor het beste je kommetje met Nutella even 20-30 seconden in de magnetron verwarmen. Gebruik een groot paletmes om de Nutella even dik uit te smeren over het bladerdeeg, maar laat 1-2 cm van de randen vrij. Bestrooi vervolgens met de gehakte hazelnoten.
- Rol het bladerdeeg in de lengte op, zodat je 2 hele lange dunne rollen van 40 cm krijgt. Druk de rand een beetje aan en plaats de naad onderop. Snijd met een koksmes de rollen in de lenge 1x door, maar houd 1 uiteinde ‘gesloten’.
- Plaats de twee ‘gesloten’ uiteindes over elkaar en leg de 4 slierten gespreid uit over het bakpapier. Nu kan het vlechten gaan beginnen.
- Zodra je aan het einde van de vlecht bent gekomen, gebruik je een deegroller om beiden uiteinden van het de vlecht iets te pletten. Nu kun je de uiteinden makkelijk naar binnen vouwen en onder het brood plaatsen. Dit oogt ook mooier.
- Verplaats het bakpapier naar een ovenplaat. Roer vervolgens 1 eetlepel water door het geklutste ei en besmeer hiermee de vlechtbrood met Nutella. Wellicht heb je niet alles nodig.
- Bak de vlechtbrood gedurende 20-25 minuten af in de oven, of in ieder geval tot de bovenkant mooi goudbruin is. Bestrooi daarna met wat poedersuiker en laat iets afkoelen. Serveer direct.
Notes
Heb je nog vlechtbrood met Nutella over? Laat volledig afkoelen en wikkel in zilverfolie. Je kunt deze gerust nog een dag, of twee, op het aanrecht bewaren.
Jelle
Misschien handig om erbij te zetten hoe je de vlecht precies moet maken. Heb er zelf maar iets van gemaakt want mij lukte het niet 😉
Betina Oostveen
Hi Jelle,
daarom had ik de foto’s ook toegevoegd aan het recept. Ik hoopte zo een beetje een voorzetje te kunnen geven. Maar het komt allemaal niet zo zo nauw hoor. Je kunt ook bijv. twee strengen om elkaar heen draaien en tegen de ander set aanzetten.Of zelfs in een bakblik stoppen. Laat je fantasie de vrije loop, want lekker wordt het toch wel! Groetjes, Betty