Print

Recept: Spookjes Cupcakes met Chocolade

spookjes cupcakes met chocolade halloween recept

Ingredients

Ingrediënten cupcakes:

Ingrediënten topping:

Extra:

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.
  2. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.Spookjes cupcakes met chocolade
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de cacaopoeder, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Roer op het laatst de gehakte chocolade er door heen.
  4. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de spookjes cupcakes met chocolade gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, cacao en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
  6. Kneed een stuk wit fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het spookjes uitstekertje hier figuurtjes uit, en zet apart.
  7. Besmeer de bovenkant van de spookjes cupcakes met een dot chocolade botercrème en druk hier de spookjes fondant figuurtjes in.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty