• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Smørrebrød – Deense broodplank

Smørrebrød – Deense broodplank

20 oktober 2015 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Smørrebrød is de Deense vertaling van ‘boterham’. Alleen doen onze Deense buren dat dus een stuk luxer en uitgebreider dan wij nuchtere hollanders. De Denen zijn dol op vollegranen en roggebrod (rugbrød) en beleggen deze tussen de middag volop met (warme) vis en vlees, gecombineerd met lekker veel groenten.


Zo til je de lunch ineens naar een heel nieuw niveau en maak je het ook nog eens supergezond! Met deze Deense broodplank, oftewel Smørrebrød kun je natuurlijk eindeloos varieren.Smeer in ieder geval een flinke lik boter op elke roggebrood en mijn advies is om voor de lunch 1-2 Smørrebrød aan te houden per persoon.

Smørrebrød - Deense broodplank

Ik geef je in ieder geval de beschrijving voor mijn 4 favoriete soorten Smørrebrød lunchbeleg. Maar heb je zelf nog meer suggesties, laat het dan zeker even weten in de comments.


4x Smørrebrød Recepten:

Smørrebrød met Rosbief:

Smørrebrød - Deense broodplank

  • 1 sneetje roggebrood/abdijbrood/oberlander/mehrkorn,
  • een likje boter,
  • 1 grote plak rosbief,
  • 1 radijs, schoongemaakt en in dunne plakjes,
  • eventueel een beetje cress of kiemgroente.

Smørrebrød met avocado & ei:

Smørrebrød - Deense broodplank

  • 1 sneetje roggebrood/abdijbrood/oberlander/mehrkorn,
  • een likje boter,
  • 1/2 avocado,
  • 1 medium/hardgekookt ei,
  • eventueel een beetje cress of kiemgroente.

Smørrebrød met zalm & asperges:

Smørrebrød - Deense broodplank

  • 1 sneetje roggebrood/abdijbrood/oberlander/mehrkorn,
  • een likje boter,
  • Een paar gegrilde groene aspergetips (kan zowel warm als koud
  • gerookte zalm/zalmsnippers/ovengegrilde zalm ,
  • een takje verse dille.

Tip: Dit Smørrebrød kun je zowel warm als koud serveren.


Smørrebrød met Danish Blue kaas:

Smørrebrød - Deense broodplank

  • 1 sneetje roggebrood/abdijbrood/oberlander/mehrkorn,
  • een likje boter,
  • plakje Danish Blue Cheese
  • 1 radijs, schoongemaakt en in dunne plakken,
  • eventueel een beetje cress of kiemgroente.

Dit is een hele pittige en sterke variant.


Tot zo ver mijn favorieten voor een echte Deense broodplank lunch oftewel: Smørrebrød. Heerlijk om te delen met het gezin of met vrienden. Mocht jij nog een variatie tip weten voor op deze plank , deel het dan met ons in de comments hieronder.

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

 

Category: Lunch recepten Tags: brood, Lurpak, Scandinavische keuken, smorrebrod

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Typisch Denemarken: Zachte smeerbare Lurpak
Volgend bericht: Dagboek van een (ex) roker – week 1 & 2 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marlotte

    20 oktober 2015 om 7:43 am

    Absoluut die met rosbief! Maar geitenkaas lijkt me ook wel erg lekker, samen met wat walnoten en honing.

    Beantwoorden
  2. Kym

    20 oktober 2015 om 4:11 pm

    In Denemarken heb ik er eentje gegeten met zure haring en gekookte aardappel. Ook erg lekker.

    Beantwoorden
  3. Marlies

    20 oktober 2015 om 9:05 pm

    Hmm ziet er te lekker uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 oktober 2015 om 12:29 pm

      Dank je wel! En het is ook heerlijk en gezond!

      Beantwoorden
  4. Ineke

    12 december 2015 om 2:28 pm

    toast of roggebrood besmeren met zachte geitenkaas
    lepel vijgen compote erop leggen
    dan wat rucola besprenkelen met wat olijfolie en er bovenop leggen
    en afmaken met reep gebakken spek

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in