Op zomerse dagen ontbijt ik het liefst met een ‘koud’ ontbijtje. Soms heb je dat gewoon nodig na een warme broeierige zomernacht. deze Overnight oats met chocolade is dan ook een van mijn favorieten.
Zelf overnight oats met chocolade
Overnight oats maken is niet moeilijk! Je zet je havermout letterlijk een nachtje in de koelkast, zodat hij lekker kan weken in de melk. Het resultaat is een fris havermout papje, boordevol goede ingrediënten. Deze Overnight Oats met chocolade is een heerlijk variatie recept voor echte choco-liefhebbers. Je voegt namelijk simpelweg wat rauwe cacao toe aan je havermoutpapje en gebruikt deze natuurlijk ook als topping. Goed om te weten: met name RAW cacao geeft je een ware energie boost op de vroege ochtend! Ook lekker en kleurrijk: de Overnight chia-oats met spirulina!
Een laagjes ontbijt met chocolade
Chocolade is echt mijn guilty pleasure en hoe beter dan je (werk)dag te beginnen met deze overnight oats met chocolade?! Voor dat mooie tussenlaagje heb ik een extra portie oats gemaakt, maar de cacao achterwege gelaten. Zo krijg je echt een fantastisch laagjes ontbijt om van te smullen. Check ook het recept voor dit laagjes ontbijt met lekker veel fruit en yoghurt. Ontbijten was nog nooit zo lekker! 🙂
Recept: Overnight Oats met cacao en banaan
Deze overnight oats met chocolade is een heerlijk verkoelend ontbijt met havermout, chaizaad en cacao. Je weekt de havervlokken een nachtje in de melk, in de koelkast en de volgende ochtend kun je lekker genieten van dit recept voor overnight oats.
- Prep Time: 5 min.
- Total Time: 1 nachtje
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 50 gr (grove) havervlokken,
- optioneel: 10 gram zonnebloem of pompoenpitten
- 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
- 1 eetlepel maple syrup, agave siroop of honing
- 1 eetlepel chiazaad,
- paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille.
- 200 ml (amandel)melk
Toppings:
- 0.5 – 1 banaan
- 1 tl amandelboter of pindakaas
- Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc.
Instructions
- Doe alle ingrediënten in de glazen pot. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens de pot goed door, zodat alles goed verdeeld is.
- Zet de pot 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je de overnight oats met cacao rechtstreeks uit de pot lepelen, of giet in een kommetje.
- Voor de toppings: Pel de banaan en prak de helft fijn. Roer dit even goed door de overnight oats met cacao. Snijd de overige halve banaan in plakken en gebruik deze als topping. Lepel er een theelepel amandelboter overheen en strooi er tot slot nog wat cacao nibs overheen. Serveer direct!
- Ontbijt je liever met warme havermoutpap? Verwarm je overnight oats dan gerust kort in een pannetje of in de magnetron. Doordat de ‘oats’, pitten en zaadjes voorgeweekt zijn verkort je de kooktijd aanzienlijk!
Eet smakelijk!
Notes
Variatietip: Maak je overnight oats voor meerdere personen? Maak dan ook een portie zonder cacao. Vul de serveerglazen voor de helft met de chocolade variant. Lepel hier vervolgens een laagje zonder cacao overheen en top af met nog een laagje chocolade variant. Zo krijg je een mooi laagjes ontbijt.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze overnight oats met chocolade wilt gaan maken!
C.juch
Ik wil me aanmelden om bericht te krijgen als je iets nieuws er op zet, maar dat lukt niet.
Betina Oostveen
Bedankt voor het doorgeven. Inmiddels heb ik u ook gemaild om uit te leggen hoe u dit aan kunt zetten.