• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Rabarber met mascarpone room

Rabarber met mascarpone room

15 maart 2017 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Het is weer rabarbertijd! De vrolijke roze stengel ligt weer in de schappen en daar maak je de heerlijkste zoete baksels en toetjes van. Vandaag kun lekker smullen van een rabarber met mascarpone als toetje!


Dit toetje bestaat uit twee delen: een smaakvolle rabarbercompote en een opgeklopte mascarpone room mengsel waar je je vingers nog bij aflikt. Dit wordt zeker genieten! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met rabarber om van te genieten dit voorjaar!

Rabarber met mascarpone room

Zoetzure rabarber met mascarpone room

Dit recept voor rabarber met mascarpone is helaas niet bikini-proof, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Of om een bijzonder iemand mee te verrassen. Rabarber is een zure bladstengel die je lekker op smaak brengt met veel suiker of honing. Het is juist een heerlijk contrast: zoet en zuur tesamen. Daarom leent rabarber zich ook perfect voor compote! En afgetopt met een volle, romige mascarpone mengsel, komen alle smaken prachtig in balans. Ik hoop dat jullie het bij een glaasje kunnen houden.


Print

Recept: Rabarber met mascarpone

rabarber met mascarpone
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gram rabarber,
  • sap van 1 perssinaasappel,
  • 50 gram (kokosbloesem) suiker,
  • 1 zakje vanille suiker,
  • 1 vanille stokje,
  • 100 gram mascarpone,
  • 250 ml slagroom,
  • optioneel: verse muntblaadjes.

Instructions

  1. Was de rabarber en snijd hem in grove stukken van 3-4 cm. Doe samen met het sinaasappelsap en 40 gram suiker in een kookpan. Breng aan de kook gedurende 10 minuten. Laat daarna een beetje afkoelen, en verdeel de rabarber over 4 schaaltjes of glazen, en zet in de koelkast om volledig af te koelen.
  2. Klop de slagroom stijf met de overgebleven 10 gram suiker en zakje vanillesuiker.
  3. Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap het merg er uit. Klop het merg door de mascarpone en spatel hier vervolgens de slagroom doorheen.
  4. Verdeel de mascarpone room over de rabarber en serveer met eventueel een blaadje munt.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Let op! De rabarber compote kun je afgesloten in de koelkast houden (max 1 week). Maar maak het mascarponemengsel vers klaar en serveer de rabarber met mascarpone direct. Als je dit te lang (in de koelkast) laat staan, wordt het heel waterig.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Rabarber met mascarpone room

Groetjes, Betty

Category: Nagerechten Tags: mascarpone, mousse, Nederlandse keuken, rabarber, slagroom, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Het verschil tussen mixer, keukenmachine, staafmixer, blender etc.
Volgend bericht: How-to: uien en paprika roosteren »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    19 maart 2017 om 1:22 pm

    Wat een heerlijk recept met rabarber!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee