Hou je van Pizza ai Funghi? Dan moet je zeker ook eens deze pizza rolls met champignons en truffel tapenade maken! Ze zijn overheerlijk om te delen of voor een borrel, maar is ook een leuk alternatief voor een ronde, platte pizza maaltijd!
Pizza met champignons
Bij dit najaar horen sowieso overheerlijke comfort food gerechten. Warm, met lekker veel kaas en het liefst voorzien van seizoensgroenten. Gerechten met champignon en truffel vind ik ook helemaal bij het najaar passen en dan met name de donkere kastanje champignons! Dus toen ik trek had in een pizza met champignons uit eigen oven, leek het mij wel leuk om hier een hele leuke twist aan te geven en er pizza rolls met champignons van te maken.
Variatie recepten met pizza rolls
Kun je geen genoegen krijgen van deze pizza rolls met champignons? Uiteraard hebben we nog meer variatie recepten voor jullie in petto! Maak bijvoorbeeld ook eens deze basic pizza rolls met ham, kaas en tomatensaus. Of ga voor lekker luxe pizza rolls met parmaham, mozzarella en groene pesto! Check hier sowieso nog veel meer pizza recepten van de site!
Recept: Pizza Rolls met champignons
Hou je van Pizza ai Funghi? Dan moet je zeker ook eens deze pizza rolls met champignons en truffel tapenade maken! Ze zijn overheerlijk om te delen of voor een borrel, maar is ook een leuk alternatief voor een ronde, platte pizza maaltijd!
Ingredients
- 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg (ca. 400 gram),
- 2 eetlepels truffel tappenade (of Salsa tartufata),
- 100 gram achterham, in dunne plakken,
- 100 gram mozzarella, in plakken,
- 4 grote champignons, in dunne plakken gesneden,
- 2 eetlepels pijnboompitten,
- 50 gram roomboter,
- 1 teentje knoflook, uitgeperst,
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden,
- olijfolie.
Extra:
- oven,
- ovenschaal,
- steelpannetje,
- bakkwast.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Vet de ovenschaal in met olijfolie en zet apart.
- Rol de lap kant-en-klaar pizzadeeg uit en bestrijk de bovenkant met de truffel tappenade.
- Verdeel hier de plakken en mozzarella overheen. Top vervolgens af met de plakjes champignons en de pijnboompitten. Rol daarna het pizzadeeg op. Snijd voorzichtig met een groot mes 8 dikke plakken van de rol en leg deze op hun snijkant in de ovenschaal. Trek met je vingers het deeg een beetje los, zodat je echt mooie grote pizza rolls overhoudt
- Smelt de boter in het steelpannetje, voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe, roer even goed door en draai het vuur uit. Kwast vervolgens de bovenkant van de pizza rolls royaal in met de kruidenboter en schuif direct de ovenschaal in de oven. Bak af gedurende 15-18 minuten.
- Serveer de pizza rolls met champginons en bestrooi eventueel met een paar blaadjes verse basilicum.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Geef een reactie