• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / Nespresso Special Reserve Maragogype Grand Cru 2014

Nespresso Special Reserve Maragogype Grand Cru 2014

28 oktober 2014 Door Betina Oostveen Reageer

 

(Sponsored) – Vorige week zat ik een paar dagen in Zwitserland voor mijn andere werk. Ondertussen was Dylan in Nederland achtergebleven en mocht voor de blog een koffieproeverij van Nespresso bijwonen.

nespresso_special_reserve_maragogype_grand_cru_2014-header-001

Stiekem was ik wel een beetje jaloers op hem. Want ik wilde zelf graag koffie gaan proeven met de mensen van Nespresso, en de primeur van hun nieuwe Special Reserve Maragogype Grand Cru 2014 meemaken. Gelukkig mocht hij deze nieuwe koffie meteen mee naar huis nemen, dus nu heb ik hem zelf ook kunnen ervaren. En hoe!!

Verfijnde meesterproevers

Denespresso_special_reserve_maragogype_grand_cru_2014-koffieproeverij-001 lancering werd gehouden in het koetshuis van Huize Frankendael in Amsterdam. Er hangt een soort van nostalgie in de lucht, op deze robuuste plek, die goed past bij een koffie proeverij. Vergezeld van kleine hapjes werd er meer verteld over hoe smaak tot stand komt, en hoeveel invloed een glas (jazeker!) heeft op smaak. Het resultaat was een tafel vol met glazen en restjes koffie: een feestje waar Dylan, als grote koffieliefhebber, zich duidelijk thuis voelde. Onder de aanwezigen waren onder andere Bob Cramwinckel, van het Centrum van Smaakonderzoek. Maar ook Noël Vanwittenbergh, Sommerlier Van Het Jaar 2014 en werkzaam bij Restaurant Ciel Blue in het Okura-hotel in Amsterdam. Dan weet je wel dat je aan tafel zit met verfijnde meesterproevers!

De Maragogype koffieboon

Voor de nieuwe Special Reserve Maragogype Grand Cru wordt gebruik gemaakt van een wel hele speciale koffieboon. In 1870, nabij het Braziliaanse dorpje Maragogype vond men een ongewoon grote koffieboon. Deze zogeheten olifantenboon is namelijk tot wel anderhalf keer zo groot als een normale boon. De Maragogype koffieboon neemt alle smaken uit zijn omgeving goed op, wat weer resulteert in een rijke , veelzijdige en uitgesproken smaak. Maar de Maragogype boon is erg schaars: de oogst is klein, en koffiestruiken zijn duur in onderhoud. Dat maakt de boon tot een limited edition die het proeven waard is.

nespresso_special_reserve_maragogype_grand_cru_koffie_stamboom

Nespresso Special Reserve Maragogype Grand Cru

Deze bijzondere koffie wordt samengesteld door de Maragogype koffieboon uit maar liefst 4 verschillende landen. En deze worden door middel van een split-roasting techniek gebrand. Zoveel moeite doet men dus om deze Grand Cru samen te stellen. De bonen uit Mexico en Nicaragua worden iets langer gebrand, omdat zo de ronde maar milde tonen naar voren te brengen. De bonen uit Colombia en Guatemala worden zeer kort gebrand om juist hun fruitachtige tonen af te geven aan de koffie. Het eindresultaat is een hele fijne en zachte espresso met een tinteling van fruit op de tong. Ik vind hem heerlijk, zeker bij het eten of toetje.

nespresso_special_reserve_maragogype_grand_cru_2014-koffie-001

Reveal Collection by Riedel

En dan terugkomend op ons smaak- en proefvermogen: Met de komst van de Special Reserve Maragogype Grand Cru, lanceert Nespresso tevens een serie koffieglazen, ontwikkeld in samenwerking met Riedel. Deze glazenfabrikant is beter bekend van de kristallen wijnglazen die zij ontwerpen. Riedel begrijpt immers dat smaak persoonlijk is, maar het juiste glas draagt enorm bij aan de smaakbeleving. Niet alleen bij wijnen, maar ook bij koffie. De Reveal Collection komt in maar liefst 2 uitvoeringen:, , , ,

  • Reveal Espresso Intense – een koffieglas dat taps toeloopt en bedoeld om de meest robuuste smaken naar voren te laten komen. Dit koffieglas is geschikt voor alle Nespresso’ Grands Cru’s vanaf smaakintensiteit 7.
  • Reveal Espresso Mild – een vol, rond koffieglas welke juist weer de fruitige en graanachtige tonen naar voren haalt. Dit koffie glas is geschikt voor alle Nespresso’ Grands Cru’s tot en met intensiteit 6. Voor de Special Reserve Maragogype Grand Cru wordt dit glas ook aanbevolen.

En het is me een beleving hoor! De koffieglazen van deze Reveal Collection zijn geschikt voor espresso’s van 40 ml. De special voet van het glas zorgt ervoor dat je glas stabiel blijft staan op tafel, maar ook onder je Nespresso machine. En het lijkt haast alsof de koffie op een podium staat door de extra verhoogde voet. Dat is nog eens een manier om je koffie in het middelpunt te zetten.

nespresso_special_reserve_maragogype_grand_cru_koffie_zetten-001

Verkrijgbaarheid Nespresso Maragogyp

De Special Reserve Maragogype Grand Cru  is vanaf vandaag te verkrijgen in de winkels en webshop van Nespresso. De prijs van deze super limited edition is € 12,=  voor een etui met 10 capsules, zolang de voorraad  strekt.

De Reveal Collection glazen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkels en webshop van Nespresso. De prijs is € 28,= per set van twee glazen. Tijdens de feestdagen zal tevens een Limited Edition cadeaubox uitgebracht worden met daarin twee Mild-glazen en de special Reserve Maragogype Grand Cru. Een ideaal geschenk voor tijdens de feestdagen.

Voor nu tap ik nog een glaasje espresso voor bij mijn stukje taart. Het is immers mijn verjaardag deze week en van Nespresso heb ik twee persoonlijk gegraveerde glazen uit de Reveal Collection mogen ontvangen. Bedankt voor dit cadeau, die kan ik meteen van mijn wish-list afstrepen.

Groetjes, Betty & Dylan

nespresso_special_reserve_maragogype_grand_cru_2014-dylan-001

Dit artikel is een samenwerking met Nespresso. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Overige Tags: event, koffie, nespresso, samenwerkingen, servies

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: een herfstmelange theepakket van Maya Tea
Volgend bericht: WIN: kookboek Natuurlijk Ontbijten! van Mind Your Feed »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee