Varieer eens met pesto en maak eens een keertje deze munt pesto met pistachenoten. Een heerlijke en frisse afwisseling!
De afgelopen week ben ik druk in de weer geweest met diverse pesto’s maken. Het is namelijk een ultieme party dip voor bij brood. Maar aangelengd met een beetje mayonaise is het ook uitermakte geschikt voor gefrituurde hapjes of vegetarische bitterballen.
Naast de klassieke basilicum pesto ben ik ook grote fan van deze munt pesto met pistache noten. Deze pesto is een tikkeltje zoeter als je misschien gewend bent. Maar hij doet het ook goed als bijvoorbeeld marinade voor vlees van de grill. Gewoon even lekker mee inwrijven. Maar goed, geniet lekker van dit variatie recept met munt pesto!
Recept voor Munt Pesto met Pistachenoten:
Voor een (klein) jampotje/kommetje:
Ingredienten:
- 40 gram gepelde pistachenoten *,
- 15 gram munt blaadjes,
- 10 gram platte peterselie blaadjes,
- 1 flinke teen knoflook, fijngehakt,
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino (= schapenmelk en detoxproof) ,
- Olijfolie,
- peper en zout,
- eventueel 1 gesteriliseerde jampot.
Extra:
- chopper of blender of kleine foodprocessor .
Bereidingstijd: 5-10 minuten.
Bereidingswijze:
- Stop de pistachenoten in de choppen en hak grof. Voeg vervolgens de munt, peterselie knoflook en Parmezaanse kaas toe en laat zo’n 30 seconden draaien.
- Vervolgens ga je olijfolie toevoegen en laat je de chopper of blender draaien totdat je de gewenste dikte hebt. De dikte van een pesto is een persoonlijke voorkeur: je kunt uiteraard variëren door een wat dikkere pesto te gebruiken voor het dippen van brood. Maar de ‘dunne’ variant is goed voor marinades of als saladedressing en zelfs voor door de pasta.
- Breng tot slot de munt pesto alleen nog even op smaak met (weinig) zout en peper.
Eet smakelijk!
* Superfoodtip: Vervang de helft van de pijnboompitten door een anderhalve eetlepel hennepzaad. Dat zit boordenvol omega-3 vetzuren, vitamine B3 en ijzer.
Marlotte
Wat een verrassende combinatie de munt met pistachenoten in een pesto, nog niet eerder tegengekomen. Ben hier heel erg benieuwd naar!
Betina Oostveen
Gewoon proberen 🙂
Groetjes, Betty
Margriet
nieuwsbrief svp
Kathleen
héél lekker, dankjewel voor heet recept Betty
Betina Oostveen
Dank je wel Kathleen en ben blij dat je er van genoten hebt! Groetjes!