• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Muffins met yoghurt, sinaasappel en chocolade

Muffins met yoghurt, sinaasappel en chocolade

29 oktober 2016 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Door Nanda – Oktober is een feestmaand, want Betty is bijna jarig! Dat moet dus gevierd worden met taart en lekkers. Ik kan natuurlijk niet achterblijven, dus ik heb voor Betty’s verjaardag alvast deze lekkere muffins met yoghurt, sinaasappel en chocolade gemaakt.

Muffins met yoghurt, sinaasappel en pure chocola

Omdat er yoghurt in de muffins zit lijken ze bijna meer een soort kwarkbroodjes. Ben je al om? 🙂

Ik heb deze muffins met yoghurt bewust wat gezonder gehouden: dan hoef je je dus ook niet schuldig te voelen als je er eentje extra eet! Er zit namelijk maar weinig boter in en geen toegevoegd suiker. Wel heb ik een rijpe banaan en wat pure chocola toegevoegd om de muffins zoeter te maken. Als je wilt kun je voor zoetere muffins honing toevoegen aan het beslag of toch wat (vanille)suiker. Wat jij wilt!

De muffins zijn daarnaast lekker fris door de yoghurt en sinaasappelrasp erin. De sinaasappel past qua smaak ook zo goed bij de pure chocola. Je kunt in plaats van sinaasappelrasp ook citroenrasp gebruiken, of misschien zelfs een combinatie van beiden!

Echt een ideaal bakrecept voor dit weekend. En lekker voor bij de koffie of thee!

Recept muffins met yoghurt, sinaasappel en chocolade

(Feestelijk tussendoortje – Voor 8 muffins)

Ingrediënten:

  • 125 gram yoghurt (ik heb biologische volle yoghurt gebruikt)
  • 25 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 kleine eieren
  • 40 gram pure chocola
  • 1 rijpe banaan
  • 1 sinaasappel (het gaat om de schil, dus zorg ervoor dat die er goed uitziet)
  • Een handje ongezouten pecannoten (dit zijn er ongeveer 10)
  • 1 tl. bakpoeder
  • Snuf zout
  • Boter (om in te vetten)

Benodigdheden:

  • Zester of fijne rasp
  • Garde of mixer
  • Muffinbakblik en eventueel papieren muffinvormpjes

Bereidingstijd: 45 minuten, waarvan zo’n 15 minuten bereiding en 30 minuten in de oven.

Bereidingswijze muffins met yoghurt:

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden (160 hete lucht)
  2. Was de sinaasappel goed en rasp de schil. Dit kan met een zester als je die hebt of met een gewone fijne rasp. Verbrokkel en hak de chocolade en pecannoten in kleine brokjes. Zet de sinaasappelrasp, chocolade en pecannoten even apart.
  3. Pureer de banaan en klop deze met een garde of mixer samen met de eieren, yoghurt en boter in een beslagkom tot het een egaal mengsel is.
  4. Voeg vervolgens de bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en zout toe en klop alles goed door elkaar tot je een glad beslag hebt.
  5. Roer als laatste met een lepel de brokjes chocola, pecannoten en rasp van de sinaasappel door het beslag.
  6. Vet het muffinbakblik in met de boter, of de papieren vormpjes als je die gebruikt. Vul het bakblik of de vormpjes met een lepel voor ongeveer driekwart met het beslag. Niet te vol, want de muffins gaan nog rijzen in de oven en anders stromen ze over.
  7. Bak de muffins 30 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant lichtbruin begint te kleuren. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze serveert, dan komen ze beter uit de vorm. Je kunt de muffins met yoghurt ook nog prima een paar dagen afgedekt bewaren. Toch zijn ze net uit de oven wel het allerlekkerst, dan is de chocola nog een beetje gesmolten namelijk: jammie!

Alvast hiep hiep hoera voor jou Betty! Op naar een nieuw levensjaar vol met heerlijk eten, drinken en andere culinaire uitbarstingen.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Muffins met yoghurt, sinaasappel en pure chocola

Category: High Tea Recepten Tags: bananen, chocolade, eieren, muffins, Nanda Appelman, pecannoten, roomboter, sinaasappels, suikervrij, yoghurt

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vers van de Pers / 2016 Najaar
Volgend bericht: Bierproeverij menu (bier+spijs combinaties) »

Lees Interacties

Reacties

  1. anne

    29 oktober 2016 om 7:59 pm

    heerlijk lijken ze me. kun je ze ook met speltmeel maken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 oktober 2016 om 1:53 pm

      Uiteraard, maar tenzij je zelfrijzend speltmeel in huis hebt, zou ik dan wel een 1-2 theelepels bakpoeder toevoegen 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee